Politistii sunt pe urmele unor indivizi care au indus în eroare, prin metoda „accidentul”, o femeie de la care au obtinut 7.200 de lei. În fapt, ieri, în jurul orei 02:35, Politia Municipiului Deva a fost sesizatã de o femeie în vârstã de 55 de ani, din comuna Cârjiti, cu privire la faptul cã, în jurul orei 01:30, în urma unor discutii telefonice cu diferite persoane pe care nu le cunoaste (respectiv o voce femininã care a afirmat cã ar fi chiar „fiica” pãrtii vãtãmate si o voce de bãrbat care a afirmat cã ar fi „procuror”), a fost informatã cã fiica sa ar fi provocat un accident rutier în urma cãruia o persoanã ar fi decedat, iar pentru „rezolvarea problemelor” este nevoie urgentã de 6.000 de euro (urmând ca la domiciliul femeii sã se prezinte o persoanã sã ridice suma de bani de care aceasta dispunea, respectiv 7.200 de lei).
La scurt timp dupã încheierea convorbirii, la locuinta femeii s-a prezentat un bãrbat necunoscut, care a ridicat plicul cu cei 7.200 de lei si a dispãrut, la adãpostul întunericului. Dupã ce a dat suma respectivã, femeia a discutat cu fiica sa si a aflat cã cele relatare de persoanele care au apelat-o telefonic nu erau reale, motiv pentru care s-a adresat politistilor cu o plângere penalã, prin care a solicitat identificarea autorilor infractiunii de înselãciune si recuperarea prejudiciului. Si tot ieri, în jurul orei 10:15, la sediul Politiei Municipiului Deva s-a prezentat un bãrbat în vârstã de 72 ani, din comuna Cârjiti, care a sesizat faptul cã, în cursul noptii, în jurul orei 00:45, autori neidentificati, au încercat sã îl inducã în eroare comunicându-i telefonic cã fiica sa a provocat un accident de circulatie si cã, pentru „a scãpa de închisoare”, trebuie sã le trimitã o sumã mare de bani. Persoana vãtãmatã si-a dat seama imediat cã este vorba despre o tentativã de înselãciune, comunicând acest lucru si „procurorului” cu care discuta, acesta din urmã întrerupând convorbirea.
Si în acest caz, politistii au întocmit dosar de cercetare penalã. Pentru a evita sã deveniti victima unei infractiuni de înselãciune, având acest mod de operare intitulat generic “accidentul”, este bine sã analizati cu atentie informatiile primite si sã vã puneti câteva întrebãri elementare referitoare la veridicitatea lor.