Un bãrbat de 62 de ani din Cãlan a ajuns la Spitalul de Urgentã din Petrosani cu mai multe rãni, dupã ce a fost lovit de o masinã a cãrui sofer a adormit la volan. Accidentul s-a petrecut marti dimineatã, pe DN 66 la iesirea din Petrosani, soferul intentionând sã meargã spre Petrila.
Potrivit martorilor, soferul unui autoturism care circula DN 66, în apropiere de zona Dãrãnesti, a adormit la volan, a pierdut controlul si a intrat pe un mal de pãmânt ca mai apoi sã se izbeascã frontal de un stâlp de electricitate. Pe marginea drumului veneau mai multe persoane iar una dintre ele a fost acrosatã de masina scãpatã de sub control.
”Mergeam sã ne scoatem cazierele, pentru cã ne cer la muncã. Am vãzut masina venind în vitezã spre noi si ne-am ferit cât am putut. Pe mine m-a sters la piciorul stâng, apoi s-a oprit în stâlp”, a spus pietonul rãnit, un bãrbat de 62 de ani, din Cãlan.
Oamenii legii spun cã pietonul circula pe marginea strãzii si nu s-a putut feri de masina scãpatã de sub control, care a intrat într-un sant, din care a ricosat într-un stâlp de curent de pe marginea drumului.
„Conducãtorul unui autoturism, în vârstã de 45 de ani din Petrila, în timp ce conducea autoturismul personal pe DN 66 pe directia Petrosani –Petrila, a adormit la volan si a acrosat un pieton ce se deplasa regulamentar pe acostamentul din partea dreaptã a drumului, având în vedere directia de mers a conducãtorului auto, dupã care a intrat într-un stâlp”, a spus agent sef adjunct Carla Strujan, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Bãrbatul rãnit a fost transportat la Spitalul de Urgentã din Petrosani, unde, dupã ce a fost supus unor investigatii medicale, a rãmas internat pe sectia chirurgie. Soferul din Petrila nu consumase bãuturi alcoolice, pentru cã rezultatul alcoolemiei a fost negativ, dar a adormit la volan. Accidentul s-a produs dimineata la ora 7 si 15 minute, iar soferul s-a ales cu dosar penal pentru vãtãmare din culpã.
De precizat cã în zonã nu existã trotuar, iar pietonii circulã pe marginea carosabilului.
Diana Mitrache
Maximilian GÂNJU