Membrii USR din municipiul Vulcan îi acuzã pe reprezentantii administratiei locale de faptul cã îi împiedicã sã strângã semnãturi pentru alegerile europarlamentare. Celor de la USR li s-a refuzat cererea privind amplasarea unui cort pe raza localitãtii pentru strângerea de semnãturi.
“Am solicitat Primãriei Vulcan sã ne aloce un spatiu pe care sã amplasãm cortul pentru strângerea de semnãturi necesare participãrii la alegerile europarlamentare. În urma unei vizite la primãrie, ni s-a comunicat cã hotãrârea va fi luatã în sedinta din data de 28.03. Adicã imediat dupã terminarea perioadei în care putem strânge semnãturi! Oare amplasarea corturilor în trecut, în Vulcan a fost fãrã autorizatie? Pentru cã ele au existat! Mai mult de atât, ieri, alt partid, cu mãsute, scaune si banner aduna semnãturi în fata CAP-ului. Fãrã autorizatie”, spun cei de la USR Vulcan. De cealaltã parte, autoritãtile locale sustin cã nu exsitã astfel de spatii pe raza localitãtii si cã vor lua mãsurile necesare pentru identificarea unui loc în care sã se poatã amplasa un cort.
“Vã informãm cã administratia publicã localã nu are prevãzute astfel de amplasamente. Prin urmare, se vor demara de urgentã, procedurile necesare pentru identificarea unor puncte de amplasare a corturilor de campanie”, aratã autoritãtile locale. În lipsa unei autorizatii, cei de la USR vor continua sã strângã semnãturi însã fãrã a avea un spatiu special amenajat.
Cosmin BACIU