Consiliul Judetean Hunedoara si Centrul de Culturã si Artã al judetului Hunedoara, organizeazã cea de-a VIII-a editie a Festivalului Concurs National de Interpretare vocalã a cântecului popular românesc „Drãgan Muntean”.
La concurs sunt invitati sã participe interpreti ai folclorului muzical românesc, din tarã si de peste hotare, cu vârste cuprinse între 16 si 35 de ani.
„Scopul manifestãrii este descoperirea si promovarea de tinere talente, precum si punerea în valoare a cântecului popular din diferite zone ale tãrii. Festivalul este destinat tinerilor interpreti amatori, solisti vocali de muzicã popularã, dornici si preocupati sã culeagã si sã interpreteze cântece populare autentice românesti”, spun organizatorii. Preselectia se va desfãsura vineri, 12 aprilie 2019, iar concursul propriu-zis va avea loc sâmbãtã, 13 aprilie 2019, pe scena Teatrului de Artã din Deva. Gala Laureatilor va începe duminicã, 14 aprilie 2019, la ora 18.00. Acompaniamentul concurentilor si al interpretilor invitati în recital va fi asigurat de cãtre orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Drãgan Muntean” al Centrului de Culturã si Artã al judetului Hunedoara, condusã de dirijor prof. Gheorghe Cîltea. Juriul va fi compus din personalitãti marcante, specialisti în domeniul etnografiei si folclorului muzical. Înscrierea în concurs se va face pânã la data de 2 aprilie 2019. Regulamentul festivalului-concurs poate fi consultat la adresa: http://ccajhd.ro.
Biroul de presã