Structura de conducere a ALDE Hunedoara si-a stabilit obiectivele pentru perioada urmãtoare. În luna mai vor avea loc alegeri europarlamentare, iar cei de la ALDE si-au stabilit obiectivele. Potrivit celor de la formatiunea politicã, alegerile europarlamentare reprezintã un test. Marius Surgent, deputat ALDE, prezent la  Petrosani la sfârsitul sãptãmânii trecute a precizat cã membrii ALDE încearcã sã restabileascã principiile liberale în Valea Jiului.
“Sperãm sã avem niste rezultate foarte bune la nivelul municipiului Petrosani. Sper ca echipa sã impulsioneze si miscarea liberalã în Valea Jiului. În Valea Jiului, liberalismul a fost tot timpul pe locul al doilea, din pãcate, iar ceea ce face Partidul National Liberal nu pot sã zic cã reprezintã liberalismul autentic. Încet-încet, sunt convins cã vechea echipã liberalã din judetul Hunedoara, consilierii locali, judeteni, toti cei care au activat zeci de ani în Partidul National Liberal se vor regãsi în ALDE”,  a declarat, la Petrosani, Marius Surgent, deputat ALDE.
Pentru alegerile locale din anul 2020, cei de la ALDE si-au propus sã obtinã un post de conducere în Consiliul Judetean si cel putin 10 primãrii din cele 69 ale judetului Hunedoara.
“Ne dorim sã fim peste media pe tarã la alegerile europarlamentare. Europarlamentarele de anul acesta vor fi un test pentru organizatiile locale, pentru a vedea acolo unde se face treabã. Cu regret ne vom despãrti de cei care nu vor reusi sã îsi îndeplineascã obiectivele. Obiectivul nostru este sã intrãm în Consiliul Judetean, sã ocupãm un loc de conducere si un numãr de primari care sã fie cu douã cifre, sã avem peste 10 primari în judetul Hunedoara. Ne dorim ca pe lângã primarii care îi avem în functie sã  reusim sã obtinem si un numãr de peste 10 primari în alte localitãti care sunt acum conduse fie de  PSD sau PNL”,  a mai subliniat deputatul Marius Surgent.
În ceea ce priveste alianta PSD-ALDE, liberalii sustin cã fiecare va avea candidat propriu la alegerile locale.
“Avem o aliantã la guvernare, dar noi suntem de sine stãtãtori, noi avem politica noastrã de dreapta, dumnealor (PSD-n.r.) au viziunea lor de stânga, colaborãm foarte bine la nivel central, dar atunci când este vorba de alegeri fiecare merge pe linie separatã”,  a mai spus Marius Surgent, deputat ALDE.
Cosmin BACIU