La prima orã, în ziua de 8 martie, primarul Tiberiu Iacob Ridzi împãrtea flori femeilor din Cartierul Aeroport, acolo unde s-a dus sã o felicite pe singura femeie care a luptat cu adevãrat pentru România.
Domnica Ilesoi este ultimul veteran de rãzboi din Valea Jiului si, la cei 91 de ani ai sãi, a fost felicitatã de Ziua Femeii chiar de primarul Tiberiu Iacob Ridzi. Un gest pe care doamna l-a primit cu mare bucurie, pentru cã rude nu prea mai are în tarã si acesta a fost poate singurul gest important în aceastã zi în care toti  ne aducem aminte de femeile de lângã noi. Iar doamna Ilesoi este una dintre cele care chiar conteazã.
„M-au sunat de la veterani si mi-au urat La multi ani! În rest, nu a mai venit nimeni. Domnul primar e primul si îi multumesc din suflet pentru gest. Mã simt bine si sunt optimstã. Am 91 de ani si, în ciuda bolii, zic cã sunt bine, nu vreau sã cad pradã. Pot, nu pot, merg înainte”, a spus, în momentul în care a primit florile, doamna Domnica Ilesoi, veteran de rãzboi.
Doamna Domnica este bolnavã, face citostatice, însã, nu a cerut niciodatã nimic. Acum, la vârsta sa, recunoaste cã oricând ar fi la fel ca în tinerete. Este mereu însufletitã de dragostea pentru tarã si felul ei de a fi i-a fãcut pe edili sã se gândeascã, în mod special, la ea.
„Am venit cu mare drag la domna Ilesoi, o mai veche cunostintã de-a mea. M-am gândit cã meritã, din tot sufletul, sã îi facem o micã bucurie de 8 martie. I-am oferit un buchet de flori si i-am zis La multi ani, urându-i, totodatã, sã o tinã Dumnezeu cât mai mult lângã noi, pentru cã avem nevoie de astfel de oameni, de exempplul lor si poate, asa cum spunea si dânsa,  ne gândim de douã ori când afirmãm cã ne este greu. Lor, veteranilor, le-a fost mult mai greu, decât nouã”, ne-a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Vizibil emotionatã, doamna ne-a primit în locuinta sa si a tinut neapãrat sã ne spunã cã:  „Am 91 de ani, dar dacã ar fi sã o iau de la început, as lupta pentru tara mea scumpã si dragã. Aici m-am nãscut, aici am învãtat, aici vreau sã mor”
Diana Mitrache