Ai un costum special? Ai o idee trãsnitã de a te costuma? La finele acestei sãptãmâni mergi la jumãtate de pret în Straja, pe instalatiile de transport, pentru cã este carnaval.
Organizatorii spun cã vor sã transforme statiunea de munte de la noi în locul distractiei si amuzamentului si cã abia asteaptã sã vadã fiecare cu ce se îmbracã. „Sperãm ca foarte multi turisti sã vinã echipati pentru acest eveniment. Timpul va fi bun, soare, zãpadã de peste 1,5 m pe pârtie si, cei care vin echipati amuzant vor avea reduceri substantiale de 40% la transportul pe cablu”, spune Emil Pãrãu, organizatorul carnavalului zãpezii.
Cei care vor participa la acest eveniment si se vor costuma haios, vor avea parte, pe lângã reducerea de 40 la sutã la cartela de 1 zi pe toate pârtiile Comexim R, pe care vor putea schia de la 9 la 21, si de o reducere de 30 la sutã la lectiile oferite de Scoala de schi si snowboard Straja.
Cel mai haios costum va primi premiu în bani în valoare de 500 lei.
Toti participantii vor primi diplome la premierea de la ora 15:30 de pe Terasa Montana, iar aceste competitii aduc un plus valoare orasului, atrãgând aici mii de turisti, periodic.
Primãria din Lupeni dã aproximativ 5.000 de lei pentru a premia copiii si cei mai buni schiori, dar recunoaste si cã anul acesta Straja a adus profit.
„Avem un profit de 17,8 % în acest moment si asteptãm sã vedem cum merg lucrurile, dar, din punctul nostru de vedere, anul acesta am reusit sã ne organizãm mult mai bine”, a adãugat si Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni. Asadar, în acest week-end, dacã vã place zãpada si soarele, urcati la Straja. Vor fi competitii pentru toate gusturile si multe zâmbete.
Diana Mitrache