Studentii din Petrosani vor începe în perioada imediat urmãtoare, si din punct de vedere cultural, noul an de învãtãmânt. Prima manifestare este programatã la mijlocul acestei luni, respectiv “Galele studentesti”, o manifestare bazatã pe spectacole de muzicã usoarã, popularã sau clasicã, ori diverse expozitii.

Pânã la sfârsitul anului mai sunt programate un seminar intitulat “Kitsch-ul în habitatul urban”, un seminar aflat la cea de-a II-a editie sau (în luna noiembrie) un salon de artã plasticã si decorativã. “Pânã la sfârsitul anului vom avea parte de 3 luni de zile destul de încãrcate din punct de vedere cultural, manifestãrile urmând a debuta în data de 15 octombrie. Prima actiune este intitulatã “Galele Studentesti” aceasta urmând a cuprinde mai multe spectacole de muzicã sau dans dar si douã expozitii de fotografie ale unor tineri din Petrosani si Valea Jiului. Cea de-a doua manifestare, în ordine cronologicã, este programatã tot în luna octombrie. Este vorba despre un seminar, aflat la cea de-a doua editie, intitulat “Kitsch-ul în habitatul urban”. Acesta se adreseazã atât studentilor cât si elevilor de liceu si sper sã se bucure de un interes cât mai mare din partea tinerilor. Luna noiembrie va debuta cu “Salonul de toamnã de artã plasticã si decorativã”, în cadrul cãruia vor expune lucrãri studentii din cadrul Caselor de Culturã Studentesti din întreaga tarã, si va continua cu “Salonul National Studentesc de Artã Fotograficã”, o manifestare ajunsã la editia cu numãrul 6. În data de 17 noiembrie vom marca, si noi, “Ziua Internationalã a Studentului”. Pânã la sfârsitul anului mai sunt programate un târg de artã (în preajma sãrbãtorilor de iarnã) dar si un festival – concurs de muzicã usoarã”, a declarat Lavinia Hulea, directorul Casei de Culturã a Studentilor din Petrosani. În ceea ce priveste spectacolul dedicat alegerii noii “Miss boboc” acesta va fi organizat în cadrul “Galelor Studentesi”, manifestare programatã în perioada 15 – 28 octombrie.

Pe de altã parte, noul an scolar studentesc a adus si redeschiderea “cercurilor” care functioneazã în cadrul Casei de Culturã a Studentilor din Petrosani. Este vorba, printre altele, de cele de muzicã usoarã, popularã, folk sau cel de dansuri. În ceea ce priveste Ansamblul de dansuri populare “Parângul”, coregraful acestuia asteaptã noi dansatori. Atât la Parângul “mare” cât si la cel “mic”. “Asteptãm atât studenti cât si elevi de gimnaziu sã se înscrie în acest ansamblu, coordonat de cãtre coregraful Nicu Nicoarã, care sper sã obtinã rezultate la fel de bune, comparativ cu anii anteriori, si în acest an”, a mai declarat Lavinia Hulea.

Mircea Nistor