Mai multi localnici din zona municipiului Petrosani si a cãtunelor arondate acestuia au venit pentru prima data cu tractoare care au fost supuse miercuri dimineatã, testului necesar Inspectiei Tehnice Periodice, la Petrosani.  Este o reusitã a celor care au venit sã se plângã reprezentantilor Consiliului Judetean Hunedoara, care, la rândul lor, au rezolvat situatia în mai putin de o lunã, asa încât primii beneficiari sã fie cei din zona Petrosaniului.
Oamenii spun cã, în sfârsit, rãsuflã usurati pentru cã nu mai fac drumul pânã la Deva, pe platforme. Cei mai multi sunt gospodari care cresc animale si, dupã ce vând laptele la un pret derizoriu, au fost scutiti mãcar de aceastã cheltuialã.
„Putem sã le multumim pentru ce au fãcut pentru noi. Una este sã aducem tractoarele aici si alta e pânã la Deva, sã plãtesti pe cineva cu remorcã sã te ducã. Sunt alte costuri si veniturile noastre sunt cam mici, de la gospodãriile noastre. Stiti bine cã laptele nu se mai cautã si îl vindem cu 2 lei, dacã putem sã îl vindem si apoi sã plãtesti 500 de lei sã duci tractorul la Deva, e enorm. Le multumim foarte frumos cã au fãcut acest gest pentru noi”, a spus unul dintre primii beneficiari ai noii mãsuri instituite la Petrosani.
În aceastã sãptãmânã s-a fãcut inspectia pentru localnicii din Petrosani, o parte dintre ei. Pentru cei din restul oraselor Vãii Jiului, inspectorii RAR vor mai veni, în functie de programãri, în fiecare loc.
„Este un vis împlinit pentru ei. Discutam cu alti oameni din Petrila, Vulcan, cum se adunã de la 5 în sus, cei de la RAR vor da curs solicitãrii lor si vor veni în Valea Jiului. Pentru cei de la Petrosani îi gãsim aici, în apropiere de  stadionul Jiul, la Petrila într-o altã zonã ce va fi stabilitã ulterior, la Vulcan la fel si ei vor merge peste tot”, a dat asigurãri, Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara, cel care s-a implicat, alãturi de presedintele Consiliului Judetean Hunedoara Mircea Bobora, ca aceste inspectii sã se întâmple la Petrosani. Sunt peste 200 de oameni, proprietari de astfel de tractoare cu care se ajutã în gospodãrie si care, pânã acum, o datã la doi ani, puneau masinile pe platformã, pierdeau o zi de lucru si plãteau sume uriase doar pe transportul  dus- întors. Situatia a fost remediatã si oamenii s-au arãtat extrem de multumiti.
Diana Mitrache