Licitatia  pentru anveloparea celor 12 blocuri de la Petrosani este finalizatã, contractul cu firma câstigãtoare este încheiat, însã banii nu mai vin. Conducerea primãriei Petrosani a fost ieri la Bucuresti unde a încercat sã obtinã o lãmurire în acest sens.

“Domnul primar este la Bucuresti, la Ministerul Dezvoltãrii, pentru a discuta de finantarea care s-a alocat anul acesta, iar proiectul merge mai departe. Licitatia este încheiatã, iar de sãptãmâna viitoare va fi si ordinul de începe al lucrãrilor”, a declarat Lucian Dragomir, sef SPADPP – Primãria Petrosani

De altfel, administratia localã nu vrea sã renunte la proiect, iar reprezentantii acestea spun cã blocurile vor fi pânã la urmã reabilitate termic, dacã nu anul acesta, anul viitor cu sigurantã.

“Dacã fondurile sunt sistate, vom încerca sã facem tot posibilul ca ministerul care ne-a semnat actul de finantare pe anul acesta, sã ne aprobe pentru anul viitor, altfel nu suntem de acord sã modificãm actul, pentru cã acesta se modificã cu acordul pãrtilor, ori noi nu suntem de acord sã renuntãm la bani. Fãrã noi nu se poate si vom merge si în instantã dacã este cazul. Dar eu zic cã domnul primar va gãsi o solutie la Bucuresti si va rezolva aceastã problemã”, a mai spus Dragomir.

Care sunt solutiile gãsite la centru, se va sti în zilele urmãtoare, atunci când aflam si dacã reabilitarea se face anul acesta sau anul viitor.

Luiza Andronache