Noapte albã la biblioteca din Petrosani

Biblioteca din Petrosani asteaptã tinerii la noapte albã, sâmbãtã, pentru a revigora ideea de a rãsfoi paginile unei cãrti. Cea mai asteptatã parte a serii este cea în care cei mici vor mima personaje din cãrtile citite, într-un concurs de pantomimã si proiectia filmului Ice Age 4.

Proiectii de film, expozitie de cãrti, ateliere si multã distractie. Asta îi asteaptã pe cei ce vor sã facã o noapte albã la Biblioteca din Petrosani, acolo unde sâmbãtã va fi organizatã actiunea „Porti deschise la bibliotecã”. Cei mici si nu numai ei, vor putea sã vizioneze filmul „Ice Age 4”, proiectat un ecran mare, iar în deschidere, la ora 19,00 va avea loc un concurs de pantomimã. „Începând cu ora 19,00 va fi deschiderea Noptii Bibliotecilor, la noi ca si la Biblioteca Ovid Densusianu din Deva. Noi începem cu un concurs de mimã cu copiii mai mici de scoalã generalã. Ei vor mima personaje din opere literare citite. Vom continua cu vizionarea filmului Ice Age 4, apoi vom avea o conferintã pe Skipe cu colegii de la Biblioteca judeteanã din Deva, vom avea o expozitie de carte, denumitã „Istoria cãrtii de la începuturi pânã azi” si desigur cã cititorii restantieri, care nu ne-au adus cãrtile la timp, le vor putea aduce fãrã sã fie penalizati în aceastã noapte, iar cei care vin pentru prima datã se pot alege cu legitimatie, gratuit”, spune Delia Grosu, bibliotecarã.

Toti cei care vor veni în aceastã zi la Biblioteca din Petrosani vor avea de câstigat. Totul începe în seara de sâmbãtã si se va termina duminicã, la primele ore ale diminetii. În plus, toti doritorii vor avea acces la cãrtile vechi, rânduite în depozitele bibliotecii.

Diana Mitrache

Advertisements