Viaductul, cea mai degradatã arterã, intrã în reparatii

 

Cea mai degradatã arterã din Petrosani si una dintre cele mai importante din zona noastrã este viaductul. Ea face legãtura între zona orasului si partea de jos a Coloniei, iar gãurile din asfalt le dau mari bãtãi de cap soferilor.
Ei sunt nevoiti sã facã adevãrate slalomuri printre craterele cãscate în asfalt, în timp ce poate cei mai greu încercati sunt pompierii militari.  Echipajele SMURD trebuie sã treacã prin aceste gropi în vitezã si, nu o datã, ambulantele au nevoie de reparatii. Ca sã ajungã la un caz, fie cu masina cu apã si spumã, fie cu salvarea SMURD, pompierii militari trec mai întâi, inevitabil, peste viaduct. Masinile lor sunt mereu la reparat, din cauza stãrii deplorabile a arterei rutiere, iar altã cale de iesire în oras nu existã. Încã din  fata garajelor, pompierii sunt nevoiti sã treacã cu mare grijã peste craterele deschise în asfalt, iar mai apoi, peste viaduct, situatia devine aproape imposibilã. Asta pentru cã, pe de o parte, masinile de interventie rapidã sunt încetinite de celelalte aflate în trafic si care reduc viteza pentru a evita gropile, iar pe de altã parte, soferii ambulantelor fac si ei slalom printre gropi.
Contactat telefonic, primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune cã, pânã la reabilitarea totalã a arterei, care este în plan, în perioada imediat urmãtoare va cãuta, cu solutie la rece, sã plombeze artera rutierã atât de importantã.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Viaductul, cea mai degradatã arterã, intrã în reparatii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.