Vizat de actiunea politistilor din cele douã judete este un localnic bãnuit de furt calificat. Acesta a fãcut o pagubã de aproape 90 de mii de lei în Târgu Mures. Ofiterii din Mures însotiti de mascatii Directiei Operatiuni Speciale a Politiei Române au efectuat patru perchezitii  domiciliare si douã perchezitii privind autovehicule, pe raza judetului Hunedoara. A fost vizatã o persoanã bãnuitã de sãvârsirea infractiunii de furt calificat.
Actiunea a fost sustinutã de politistii din cadrul IPJ Hunedoara, iar cel vizat de descinderi, un bãrbat din Orãstie, este cercetat într-un dosar penal pentru furt calificat. Politistii au descins la locuinta  suspectului, precum si la sediul unei societãti comerciale si la alte douã locatii de interes operativ. Totodatã, politistii au efectuat si douã perchezitii privind douã vehicule, apartinând individului.
”În fapt, din cercetãrile efectuate de politisti, a reiesit faptul cã, în data de 31.07.2018, bãrbatul, în vârstã de 33 de ani, din Orãstie, ar fi pãtruns prin efractie, pe timp de noapte, într-o societate  comercialã situatã în municipiul Târgu Mures, de unde ar fi sustras 28 de telefoane mobile, cauzând un prejudiciu de peste 89.000 de lei”, precizeazã IPJ Mures.
La perchezitii, politistii au descoperit si ridicat obiecte de îmbrãcãminte si încãltãminte, mai multe cartele telefonice, telefoane mobile, cutii de  telefoane mobile, o armã neletalã supusã autorizãrii, pentru care nu s-a putut prezenta documente legale, precum si alte bunuri susceptibile a fi folosite la comiterea faptei. Individul din Orãstie este bãnuit cã a mai dat si alte spargeri.
Maximilian Gânju