Fotbal, liga a IV-a . Statisticã. / Universitatea Petrosani campioanã la… rosu!

Sâmbãtã, 16 martie ac, se dã startul returului ligii a IV-a Hunedoara la fotbal.  Dacã în campionat, în tur, echipa Universitatea Petrosani nu a putut depãsi conditia echipei de ultim loc în schimb ocupã prima pozitie la cartonase: 35 de bucãti, din care 28 galbene si 7 rosii!  Si asta ar putea fi o consecintã a pozitiei ocupate în clasament… Fãrã exceptie, toti cei 17 jucãtori care au evoluat în tur au ”reusit” sã inventarieze cartonase. Jucãtorii P. Cârciumar, M. Pãsãricã, C. Anghel, Al. Kiorean, I. Sima si Bg. Wilk au vãzut rosu în fata ochilor, iar Fl. Tutu cu 4 galbene detine recordul la aceastã culoare. Singura echipã ce nu a ”colectionat” nici un cartonas rosu este Cetate II Deva.
Campionii minutelor jucate
Cele mai multe minute jucate, dintre jucãtorii din Valea Jiului le au R. Moldovan si A. Erdos, câte 990 (adicã toate din cele 11 partide) ambii de la Minerul Uricani, I. Sima (810) de la Univ. Petrosani, Bg. Matei (900) de la Inter Petrila, R. Stoicoiu (990) de la Jiul Petrosani si Arcusi de la CSM Vulcan.
La golgeteri, doar unul…
La capitolul golgeteri ai turului, conduce hateganul Ovidiu Popesc cu 11 goluri, urmat de Robert Paul (10 goluri) de la Gloria Geoagiu, Ioan Pisoiu de la Soimul Bãita si Andrei Harangozo de la CSM Vulcan, ambii cu câte 9 goluri fiecare, acest top 5 fiind încheiat de Oct. Apachitei (Soimul Bãita) si Dan Belei (CSM Vulcan), Remus Moldovan (Min. Uricani) si Darius Puscã (Retezatul Hateg), toti cu câte 8 goluri.
Cifre
Cea mai mare diferentã de scor din tur (si meciul cu cele mai multe goluri) s-a înregistrat în partida Retezatul Hateg – Victoria Cãlan (13-1). În cele 132 de partide ale turului s-au înscris 288 de goluri, cu o medie de 4,36 goluri pe meci, respectiv un gol marcat la fiecare 20 de minute.
Arbitri
Un numãr de 35 de arbitri, centrali si asistenti, au condus cele 132 de meciuri, cele mai multe,  11, (adicã în fiecare etapã) fiind arbitrate de Andrei Budas, Florin Anca. La un singur joc a fost delegat arbitru Tiberiu Hajdu jr.
Fotbal. Amical – Semne bune…
Jiul Petrosani – Minerul Uricani 5-2, într-un joc de pregãtire viu disputat pe terenul nr. 2 al Complexului Sportiv ”Jiul!” (în curând ”Petre Libardi”), prin golurile semnate de Tutã (3), Plãcintã si Stoicoiu, respectiv Tâmpu (2).  ”Echipa s-a miscat bine, dacã am avea mereu toti bãietii la antrenamente, am putea accede la un loc superior”, a  precizat antrenorul jiulist Damian Militaru.
GENU TUTU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.