De mic a ajuns lângã aparatele de filmat si fotografiat, a privit peste umãrul tatãlui sãu Tiberiu Vintan, unul dintre cei mai titrati ziaristi ai Vãii Jiului, iar acum a expus, cu multã timiditate, primele sale fotografii.
Nu i-a fost foarte usor, cã, asa cum a spus si el, avea foarte multe, din toate domeniile, dar s-a limitat la câteva, pe care le-a ales împreunã cu artistul fotograf Sorin Oprea. Sergiu  Vintan si-a vernisat expozitia la Biblioteca Universitãtii din Petrosani, iar tatãl sãu a fost mai emotionat ca oricând. „O fotografie face cât o mie de cuvinte si asta vã spun ca sã întelegeti de ce am ales ca acest vernisaj sã se întâmple astãzi, aici, al Biblioteca Universitãtii din Petrosani,probabil, cea mai importantã bibliotecã a regiunii Vãii Jiului, comunitate din care facem parte cu mândrie si trãim cu speranta cã suntem si noi oameni ce oferim ceva comunitãtii”, a spus Tiberiu Vintan, cel care i-a insuflat aceastã pasiune fiului sãu.


Are doar 17 ani si pe simeze am zãrit peisaje extraordinare, din zone diferite, dar si fotografii realizate cu timp mare de expunere, ceea ce a impresionat întreaga asistentã. „Îl  cunosc pe Sergiu din clasa a IV-a, când îl trãgea Tibi dupã el pe la toate manifestãrile si îl punea sã fotografieze. I-am si zis o datã: bã, Tibi, nu îl mai chinui atâta! Dar a zis sã tac si sã îl las sã facã poze, sã învete meserie, cã de aici începe arta. Si, iatã-ne azi, aici la o expozitie ce ne uimeste. Se vede munca. Pãi câtã rãbdare sã ai sã stai sã prinzi fulgerul pe cer, ca sã faci tu o fotografie! Extraordinar!”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan, prezent la vernisajul lui Sergiu.
Sergiu, însã, nu a vrut sã ne spunã prea multe cuvinte, dar s-a exprimat prin modul în care l-a învãtat Tibi, prin imagini inedite, în felul sãu. E doar km zero al drumului pe care, dacã va vrea sã îl urmeze, va avea mult de studiat si aprofundat.
Diana Mitrache