Reprezentanti ai Consiliului Judetean Hunedoara au fost, sãptãmâna trecutã, la Ministerul Energiei, pentru a discuta cum pot prelua, oficialitãtile de la Deva, termocentrala Mintia.
Asta îi pune în gardã pe sindicalistii din zona Vãii Jiului, care spun cã, desi nu au fost informati, îsi iau mãsuri în acest sens.
„A avut loc o discutie privitoare la preluarea Termocentralei Mintia de cãtre Consiliul Judetean Hunedoara. Asa cum am spus mereu, Sindicatul Muntele nu a fost consultat pe aceastã problemã si considerãm cã este o decizie inoportunã si credem cã este primul pas de transformare a Termocentralei Mintia în CET”, a spus Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele.Si cum activitatea minierã si de producere a energiei nu se va opri, sindicatele militeazã pentru ca restul activelor sã rãmânã la entitatea ce se va putea numi Complexul Energetic Valea Jiului.
„Am avut întâlniri la Ministerul Energiei si la Guvernul României si am fãcut adrese scrise în acre noi vedem nou Complex Energetic, cãruia cred cã ar fi bine sã i se spunã  Valea Jiului, sã continue activitatea si sã fie format din Sucursala Electrocentrale Paroseni, cele 4 exploatãri miniere: Lupeni,Vulcan, Livezeni si Lonea si Sucursala Prest Serv, cu mentiunea cã este foarte important ca, la Paroseni si am si miscat lucrurile în acest sens, sã se facã o investitie într-un grup de maxim 100 de Megawatt”, a mai precizat Darius Cîmpean.
Grupul despre care vorbesc acum sindicatele poate functiona si pe gaz si pe cãrbune si asta ar garanta cã nu vor fi probleme în Sistemul Energetic National.
Diana Mitrache