647 persoane si-au gãsit un loc de muncã cu sprijinul AJOFM HUNEDOARA

În prima lunã a anului 2019, ca urmare a implementãrii Programului National de Ocupare a Fortei de Muncã, prin intermediul AJOFM Hunedoara, au fost încadrate în muncã 647 persoane, dintre care 267 femei.
Din totalul persoanelor ocupate pânã la data de referintã, 240 au peste 45 de ani, 242 au vârsta cuprinsã între 35 si 45 de ani, 126 au între 25 si 35 de ani, iar 39 sunt tineri sub 25 de ani (din care 0 tineri NEET’s). În functie de rezidentã, din totalul persoanelor încadrate în muncã, 455 provin din mediul urban, iar 192 persoane sunt din mediul rural.
Din punct de vedere al nivelului de pregãtire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncã, cele mai multe persoane au ca studii scoala profesionalã sau de arte si meserii,180, urmate de cele cu studii liceale, 297. Numãrul celor fãrã studii sau cu studii primare si gimnaziale este de 143, cei cu studii postliceale sunt în numãr de 15, iar cei cu studii universitare sunt în numãr de 12.
Din numãrul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Hunedoara, 166 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizãm cã încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizeazã ca urmare a activitãtii de profilare a persoanelor înregistrate în evidentele noastre.
Pentru integrarea pe piata muncii, persoanele aflate în cãutarea unui loc de muncã înregistrate în baza de date a agentiei teritoriale pentru ocuparea fortei de muncã în a cãrei razã au domiciliul sau resedinta beneficiazã de pachete personalizate de mãsuri active prevãzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru somaj si stimularea ocupãrii fortei de muncã, modificatã si completatã.
Astfel, în cursul lunii ianuarie 2019, numãrul persoanelor care au beneficiat de asistentã pentru înregistrarea în evidentã ca persoane aflate în cãutarea unui loc de muncã, în vederea asigurãrii protectiei sociale privind acordarea indemnizatiei de somaj sau cuprinderea în mãsuri active, a fost de 1.815 persoane.
Pentru mai multe informatii despre activitatea Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Muncã Hunedoara, puteti accesa www.ajofmhd.ro .
Agentia Judeteanã pentru Ocuparea Fortei de Muncã Hunedoara

Advertisements

Un comentariu la „647 persoane si-au gãsit un loc de muncã cu sprijinul AJOFM HUNEDOARA

  • 6 martie 2019 la 13:10
    Permalink

    Cat e salariul daca nu va suparati ? MINIM ? neah! plec la Germania ..PA PA !

Comentariile sunt închise.