Autoritãtile locale de la Petrila au scos la licitatie un contract a cãrui valoare este de peste un milion de lei. Contractul prevede “achizitie executie lucrãri de reabilitare termicã a blocului de locuinte nr. 7 din strada 8 Martie, orasul Petrila, jud. Hunedoara”.
“Constructia asupra cãreia se intervine în vederea reabilitãrii, este amplasatã în orasul Petrila, str. 8 Martie, bl. 7 judetul Hunedoara. (…) Imobilul  este situat în intravilanul localitãtii, se aflã în  exteriorul pilierului minier de sigurantã si este  proprietate privatã. Constructia a fost finalizatã în anul 1964, formatã din 4 scãri cu un regim de înãltime S+P+4E, în formã dreptunghularã, formatã din 2 tronsoane separate prin rost de tasasare/ seismic”, aratã documetnatia.
Clãdirea cu 4 scãri cuprinde 56 de locuinte,  iar de la darea în folosintã si pânã în present nu a beneficiat de astfel de lucrãri de reabilitare termicã. 1.370.184 de lei este valoarea contractului pentru care se cauta constructor.  Banii pentru realizarea lucrãrii provin din fonduri europene prin Programul Operational Regional.
Cosmin Baciu