Nu au functionat conform graficului, au fost mari discutii pe tema construirii drumului spre Parâng, iar firma Strabag a concediat în bloc echipa cu care a lucrat în Petrosani, mai exact, în zona Parâng.
Situatia a fost generatã de discutiile legate de termenele ce nu au pãrut a fi respectate si, tocmai din acest motiv, acum va fi o nouã echipã ce se va angaja sã termine lucrarea de construire a drumului dintre Cabana Rusu si Parâng, în timpul convenit la momentul în care s-a semnat contractul.
„Cei de la firma care a câstigat licitatia sunt în reorganizare. Au fost demisi toti cei care conduceau Strabag. Nu stiu din ce cauzã, dar este un alt reprezentant al firmei cu care am purtat acum discutiile. Marti dimineatã am primit în mapã un grafic de la ei, în care se angajeazã ca, în anul 2019, drumul spre Parâng va fi gata”, a declarat Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara.
Firma Strabag ceruse initial permisiunea sã întrerupã lucrul pe timpul iernii, când, era si normal, nu se putea lucra la drum, însã, reprezentantii Consiliului   Judetean Hunedoara nu au agreat ideea. Asta, pentru cã firma a întâziat nepermis de mult lucrul, în toamna trecutã, când nu s-au apucat de lucrãri, desi vremea era bunã, iar apoi a venit iarna. „Ei au câstigat licitatia pentru a lucra timp de 28 de luni. Când au scris acolo termenul, a fost un element-cheie, iar mai apoi au cerut sistarea lucrãrii. Dacã le permiteam, consimteam cã, în loc de 28 de luni, o tãrãgãnau mai mult. Am zis cã sunt de acord cu sistarea lucrãrilor, dar doar dacã se încadreazã în termenul limitã. Aici a fost o problemã cu vechea conducere, dar noua conducere zice cã, pânã a finele anului, drumul spre Parâng va fi gata”, a mai spus Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara, care se aratã încã sceptic cu privire la respectarea termenelor.
Contractul pentru construirea drumului a fost semnat la finele lunii august a anului 2018, în munte si sunt 3.725  de metri de reabilitat, iar lãtimea pãrtii carosabile va fi de 4 metri. Artera va  traversa chiar si pârtii ce vor intersecta pârtia de schi, va avea 4 km si  jumãtate de rigole betonate, care vor drena apele, 23 de podete si pe 2 km si 200 de metri va fi construit un zid de sprijin, totul la suma de aproximativ 17.308.917,86 de lei.
Diana Mitrache