Facturile la gunoi aduc primarii la discutii

 

Timp de douã zile, sãptãmâna viitoare, la Petrosani, primarii din Valea Jiului vin sã se punã de acord cu privire la modul în care se face  facturarea pentru gunoiul menajer.  Sunt discutii, iar primele facturi au fost deja refuzate de o parte dintre primarii din zona noastrã. Asta, pentru cã ei nu considerã cã ar  trebui sã plãteascã  facturile pentru numãrul de locuitori din fiecare oras, iar firma care a câstigat licitatia asa a emis în prima lunã facturile.
Pe de o parte primarii spun cã populatia din evidente, nu coincide cu cea care mai locuieste efectiv în orasele Vãii Jiului, dat fiind exodul spre alte tãri, ori spre alte orase, iar pe de altã parte, firma Supercom spune cã, dacã factureazã pe tona de deseuri, cantitatea este prea micã, iar conform proiectului previzionat la momentul la care a câstigat licitatia, nu ajunge sã acopere nici 40% din cantitatea prognozatã. Situatia va fi lãmuritã abia sãptãmâna viitoare, iar pânã atunci, oamenii din Valea Jiului sunt atentionati cã trebuie sã achite lunar 10 lei  pentru fiecare membru al familiei. În caz contrar, se percep penalitãti. Totusi, singura veste bunã este cã firma a promis cã îsi va face treaba si va colecta gunoiul, mai ales cã, de  luna viitoare, suntem obligati sã selectãm deseurile pe categorii.
Diana Mitrache

Advertisements

Un comentariu la „Facturile la gunoi aduc primarii la discutii

  • 28 februarie 2019 la 02:39
    Permalink

    Domn primar…si pt. noi…populimea !…cum ramane cu plata penalitatilor ? ; ca pe noi…Serviciul de Taxe si Impozite ne abuzeaza si clar si lunar( sa nu zic selenar) ! ; Pt a putea solicita si obtine obligarea la plata penalitatilor de intarziere la taxa pt. gunoi …este obligatoriu ca intre parti sa fi fost incheiat un contract care sa cuprinda aceasta clauza ; iar dupa incheierea contractului …la fel de obligatoriu este si emiterea unei facturi in care sa fie mentionata data scadenta de la care se percep penalitatile ; Chiar daca factura fiscala nu tine loc de contract…deci nu are nici calitatea unui act juridic…noi nu avem nici de unele…nici de altele ! ; noi avem in schimb „obligatia” sa platim penalitati incepand chiar din prima zi a lunii februarie pt. taxa de gunoi din ianuarie ! ; si tot asa …..

Comentariile sunt închise.