Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului mai face o încercare în a vinde piese destinate lucrului în subteran.  În acest sens, SNIMV încearcã sã valorifice pe Bursa Românã de Mãrfuri  mai multe  bunuri (piese de schimb pentru transportoare cu raclete TR3, TR4 si TR5) – 6 loturi. Valoarea totalã a pieselor pe care Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului încearcã sã le valorifice este de aproape 120.000 de lei
Potrivit documentatiei, o parte din piese provin de la mina Paroseni si Uricani, piese care au fost  achizitionate în anul 2014 si nu au fost folosite niciodatã. În schimb, alte piese scoase la vânzare de SNIM sunt recuperate din subteran.  Existã însã si o conditie. Ofertantii care au renuntat la dreptul de a inspecta/examina bunurile,  nu vor putea ulterior sã refuze  preluarea si nici sã formuleze  reclamatii cu privire la starea tehnicã a bunurilor.
De-a lungul timpului, SNIMVJ a încercat sã mai vândã astfel de bunuri, însã în zadar. Complexul Energetic Hunedoara ar putea fi beneficiarul acestor piese destinate lucrului în subteran.
Monika BACIU