Pentru a patra oarã, Primãria Lupeni a reluat licitatia pentru mâncarea nevoiasilor

 

Primãria municipiului Lupeni a reluat, pentru a patra oarã, licitatia pentru serviciile de catering din cadrul proiectului Bahtalo.  Dupã ce au încercat sã atribuie contractul prin toate cãile legale, edilii de la Lupeni au reusit sã obtinã cresterea pretului.  De trei ori au încercat autoritãtile locale de la Lupeni sã atribuie contractul pentru prestarea serviciilor de catering din cadrul proiectului Bahtalo. Au obtinut si majorarea tarifelor la contractul de servicii, însã în zadar. Nicio firmã specializatã nu s-a prezentat la licitatie. În plus, edilii au încercat si o atribuire directã, tot în zadar.  Acum, autoritãtile locale de la Lupeni vor relua, din nou, procedura de licitatie, la sumele actualizate. De precizat este faptul cã tarifele au fost calculate la valoarea de acum doi ani, când a fost depus proiectul pentru finantare. În plus, câstigãtorul licitatiei ar trebui sã mentinã preturile circa 3 ani, lucru aproape imposibil de realizat în conditiile date.
Astfel, a fost scos la licitatie contractul a cãrui valoare este de 969.120 lei si presupune “pachete cu mâncare pentru 30 copii cu vârsta de 0 – 3 ani: 30 copii x 378 pachete = 11.340; Pachete cu mâncare pentru 40 copii cu  vârsta de 3 – 6 ani: 40 copii x 378 pachete = 15.120; Pachete cu mâncare pentru 80 copii cu vârsta peste 6 ani: 80 copii x 378 pachete = 30.240; Catering pentru 40 persoane (copii si adulti) 4 evenimente ecologizare: 40 persoane x 4 evenimente = 160 meniuri; Catering pentru 40  persoane (copii si adulti) 3 evenimente plantare puieti: 40 persoane x 3 evenimente = 120 meniuri; Pachete lunare cu mâncare pentru 70 persoane: 70 persoane x 24 luni = 1.680 pachete”.
Asociatia Umanitarã Casa de Copii, Grãdinita cu Program Normal – Scoala Gimnazialã nr. 1 Lupeni, Scoala Gimnazialã nr. 2 Lupeni sunt locatiile unde se desfãsoarã proiectul.
Obiectivul contractului constã în asigurarea  – prepararea, livrarea, servirea, debarasarea – unui numãr stabilit de portii, sub forma unui pachet format din felul 1, felul 2, desert, pâine si apã mineralã/platã. Durata contractului este datã de activitãtile desfãsurate în cadrul proiectului, respectiv 27 de luni din momentul semnãrii lui.
Municipiul Lupeni este beneficiarul proiectului cu titlul ”BAHTALO! Împreunã combatem sãrãcia  si discriminarea”, co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman, cu  o valoare totalã de 26.803.625,25 lei, din care 26.334.205,91 lei reprezintã valoarea  cofinantãrii Uniunii Europene. Proiectul a demarat la 25 ianuarie 2018 si se va finaliza în 24 ianuarie 2021.
Monika BACIU

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.