Oferta Consiliului Judetean Hunedoara la editia de primãvarã a Târgului de Turism al României este bazatã pe atragerea turistilor pentru o perioadã mai lungã în judet.
Astfel, ofertele turistice au fost  gândite astfel încât vizitatorii sã petreacã minim sapte zile, iar  Castelul Corvinilor, cetatea dacicã Sarmizegetusa Regia, bisericile vechi de piatrã din Tara Hategului ori statiunile montane sunt obiectivele principale prezentate la târg. Evenimentul are loc în perioada 21-24 februarie la Complexul Romexpo din Bucuresti. „Am propus, pentru fiecare zi,  anumite obiective. Începem cu Tara Zarandului si finalizãm cu frumusetile din Valea Jiului. Avem atâtea de arãtat, în turism, culturã, istorie, dar si în ceea ce priveste produsele traditionale. Sperãm sã atragem cât mai multi turisti care sã rãmânã cazati, timp de câteva zile, în judetul Hunedoara”, a declarat directorul Agentiei de Dezvoltare Economicã si Socialã (ADEH) Hunedoara, Camelia Bedea. Pentru copii, organizatorii au pregãtit o carte de colorat inspiratã din legendele dacice, intitulatã „Zia si lupul Moxi”. La standul judetului nostru vor fi prezentate oferte punctuale ale statiunilor Geoagiu Bãi si ale celor din Valea Jiului, precum si alte atractii turistice din judetul Hunedoara, cum ar fi Casa cãutãtorului de aur de la Stãnija sau Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului.
Potrivit ADEH Hunedoara, peste 852.000 de persoane au vizitat în anul 2017 principalele obiective turistice din judetul Hunedoara, numãrul acestora fiind mai mare cu 11,37% fatã de anul 2016.
Maximilian GÂNJU