Drepturile angajatilor CEH vor fi reevaluate

Drepturile angajatilor Complexului Energetic Hunedoara vor fi reevaluate.  Societatea energeticã achizitioneazã “servicii de evaluare pe bazã de calcul actuarial a obligatiilor CEH S.A. în legãturã cu beneficiile angajatilor la data de 31.12.2018”.
Angajatii Complexului Energetic Hunedoara au o serie de beneficii. Drepturile de care angajatii societãtii energetice beneficiazã în baza contractului colectiv de muncã sunt: tichete de masã, tichete cadou cu ocazia sãrbãtoririi Sf Pasti si a Crãciunului, adaos acordat cu ocazia pensionãrii. Totodatã angajatii societãtii beneficiazã de zile libere plãtite dupã cum urmeazã: cãsãtoria civilã a salariatului, cãsãtoria civilã a copiilor salariatilor, nasterea unui copil, decesul sotului/sotiei/copilului, decesul pãrintilor/socrilor, decesul fratelui/ surorii/nurorii/ginerelui, decesul bunicilor/nepotilor, ziua Minerului/ziua energeticianului.
Alte drepturi de care beneficiazã angajatii societãtii sunt ajutor pentru încãlzirea locuintei, ajutor de deces al salariatului în accident de muncã sau în urma contractãrii unei boli profesionale care a dus la deces, ajutor de deces al salariatului din alte cauze, ajutor de deces al sotului/sotiei/copilului salariatului, ajutor în caz de deces pãrinti.
Potrivit documentului, CCM-ul de la nivelul Complexului Energetic Hunedoara este valabil pânã în data de 9 septembrie 2019. La data de 31 decembrie, CEH mai avea 3861 de salariati.
Astfel, CEH vrea sã facã evaluarea pe bazã de calcul actual a obligatiilor în legãturã cu beneficiile salariatilor în conformitate cu Standardul International de Contabilitate. Obiectivul prezentului standard este de a prescrie contabilizarea si prezentarea informatiilor referitoare la beneficiile angajatilor. Standardul impune unei entitãti sã recunoascã o datorie, atunci când un angajat a prestat servicii în schimbul beneficiilor care urmeazã a fi plãtite în viitor precum si o cheltuialã, atunci când entitatea consumã beneficiile economice care apar ca urmare a serviciului prestat de un angajat în schimbul beneficiilor pentru angajati.
Monika BACIU

Advertisements

6 comentarii la „Drepturile angajatilor CEH vor fi reevaluate

 • 20 februarie 2019 la 21:11
  Permalink

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

 • 21 februarie 2019 la 07:13
  Permalink

  aveti dreptate,sunt prea multe

 • 21 februarie 2019 la 21:06
  Permalink

  Esti un tembel si o stie toata lumea inclusiv tu insuti…

 • 22 februarie 2019 la 05:31
  Permalink

  vrem cat mai multe sambete lucrate.

 • 22 februarie 2019 la 07:51
  Permalink

  nu numai sambete dar si cat mai multe duminici sa poata fi pontati si unii si altii, si sa pape si gura lu chuizan ceva, un siloz, o actiune de salvare ceva acolo

 • 22 februarie 2019 la 17:32
  Permalink

  P?cat ca s?pt?mân? are numai 7 zile

Comentariile sunt închise.