Canalizarea ar putea ajunge si în Parâng

Cabanele din Parâng ar putea sã aibã si canalizare. Latrinele si fosele septice vor putea sã fie date uitãrii, spun cei de la societatea de apã si canalizare din Valea Jiului, care au si un plan si acum asteaptã o nouã rundã de discutii cu toti factorii implicati.
„În Parâng, chiar zilele viitoare, am fost invitati de cãtre reprezentantii primãriei din Petrosani si ai cabanierilor, pentru o discutie, legatã atât de  alimentarea cu apã, cât si despre canalizare. Cu sigurantã cã, dacã se vrea, vom gãsi si acolo solutii. Noi avem niste studii de ale noastre, despre ce ar însemna acolo alimentarea cu apã, dar, la actiune vor veni si cei de la Apele Române. Asta, pentru cã trebuie identificate sursele de apã, care trebuie sã asigure debitul de apã si autorizarea lor si este posibil, deci, ca si în Parâng sã avem alimentarea cu apã potabilã si canalizare”, a declarat Cristian Ionicã, manager SC Apa Serv Valea Jiului.
Unul dintre motivele invocate pânã acum, pentru a nu introduce aici canalizarea,  a fost cã în Parâng sunt prea putine cabane si nu se preteazã accesarea de fonduri în acest sens.
Asta, în timp ce la Straja s-a putut, iar acum se fac demersuri si pentru Pasul Vîlcan. Apa Serv a dus sistemul de canalizare pânã la intersectia cu drumul ce merge spre Petrila, iar ceva mai sus au fost racordate mai multe case, însã, mai sus, spre Parâng nu s-a mers niciodatã. . Totusi, sistemul a fost proiectat asa încât, dacã se vor gãsi vreodatã banii pentru investitii, sã poatã prelua întreg debitul si de la cabanele din munte.
Diana Mitrache

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.