Doi elevi ai Colegiului National Mihai Eminescu din Petrosani si coordonatorii lor au  participat la o dezbatere la care au fost prezenti experti de talie mondialã.
Elevi ai Colegiului National Mihai Eminescu din Petrosani se aflã la Iasi, acolo unde are loc un simpozion dedicat presedintiei Consiliului Uniunii Europene. Cei doi liceeni prezenti vor prezenta un proiect informatic ce a fost si premiat.
“Suntem în Iasi la High-Level Conference on eGovernment – organizat de Ministerul Comunicatiilor si Societãtii Informationale în cadrul Presedintiei României la Consiliul Uniunii Europene. Elevii nostri, Ichim Bogdan si Rades Bogdan îsi prezintã proiectul premiat la Bucuresti, la sfârsitul anului trecut si anume realizarea în Minecraft a Cetãtii Carolina din Alba Iulia”, spun reprezentantii Colegiului National Mihai Eminescu din Petrosani.
Experti români si strãini în domeniu sunt reuniti Iasi pentru a dezbate aspecte legate de obiectivele si interesele europene în ceea ce priveste stadiul actual si perspectivele implementãrii conceptului de e-guvernare la nivelul UE. În cadrul reuniunii, Presedintia României propune analiza aspectelor care vizeazã cele mai recente realizãri la nivel european în domeniul e-guvernare, inovatiile privind îmbunãtãtirea calitãtii si eficientei proceselor administrative si serviciilor publice, precum si promovarea cooperãrii între domeniul politic, administratie, societatea civilã si cetãtenii europeni prin intermediul tehnologiei informatiei.
Monika BACIU