Planurile pentru închiderea minelor Lupeni si Lonea sunt reactualizate

Prelungirea activitãtii de productie la minele Lupeni si Lonea din cadrul Complexului Energetic Hunedoara scoate din visteria societãtii încã 130.000 de lei.
Conducerea societãtii energetice a comandat un studiu pentru reactualizarea planurilor de închidere a celor douã unitãti miniere Minele Lupeni si Lonea continuã sã functioneze cu productie în baza unor studii efectuate de INSEMEX si GIG din Polonia.
“Sectorul minier românesc a fost supus unei restructurãri majore în ultimii ani, fapt care a condus la o reducere considerabilã a numãrului de mine viabile din sector. Conform deciziei Comisiei Europene nr. C (2018) 1001 final/16.02.2018 s-au aprobat modificãri ale Ajutorului de Stat pentru închiderea Minelor EM Lonea si EM Lupeni. Încetarea activitãtii se face conform instructiunilor tehnice elaborate de ANRM si de ministerul de resort respective prin întocmirea planului initial de încetare a activitãtii. (…) Prin urmare se urmãreste realizarea a 2 documentatii de proiectare, respectiv “actualizare plan de încetare a activitãtii pentru EM Lonea” si “actualizare plan de încetare a activitãtii  pentru EM Lupeni””, aratã documentatia.
Potrivit actelor normative în vigoare, planurile de încetare a activitãtii sunt documente care se reactualizeazã periodic. CEH va achita studiile din ajutorul de stat pe care îl încaseazã pentru închiderea celor douã unitãti miniere. Documentatia pentru mâna Lonea este estimatã la 52.000 de lei, iar cea pentru mâna Lupeni la 78.000 de lei.
Monika BACIU

Advertisements

2 comentarii la „Planurile pentru închiderea minelor Lupeni si Lonea sunt reactualizate

 • 20 februarie 2019 la 06:51
  Permalink

  Alti bani aruncati ilegal pe studii ilegale…cu banii astia se puteau face niste investitii la fel si cu cei aruncati pt studiul GIG.

  Răspunde
  • 20 februarie 2019 la 11:41
   Permalink

   Adevarat … dar interesele politice au prioritate !!! ,, Paznic la pepeni „

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.