Minerii fac scenarii, fãrã Mintia

Termocentrala Mintia ar putea sã fie preluatã de Consiliul Judetean Hunedoara. Oficialii de aici nu au confirmat total acest scenariu, însã, liderii minerilor spun cã  discutiile fac progrese.
Mai mult, oficialii hunedorenii sunt acum asteptati la Bucuresti si asta afirmã liderul Sindicatului Muntele.
„Am informatii cã, la sediul Ministerului Economiei va avea loc o întâlnire si cu membri din CJH, având în vedere cã dânsii au solicitat preluarea  termocentralei Mintia, iar noi credem în continuare cã structura ce trebuie sã îsi continue activitatea, trebuie sã se compunã din: cele 4 exploatãri miniere, Sucursala Energeticã Paroseni si Sucursala PrestServ, însã, vom milita ca la Paroseni sã fie realizat încã un grup de 75 de  MWatt-i”, a spus Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Minerii cer acum noi investitii la Paroseni, tocmai pentru a se asigura cã fac fatã pe piata energiei, asa cum au în plan.
„Adicã, sã putem beneficia de serviciile de sistem, ca sã evitãm un blocaj în cazul în care un grup ar cãdea si pentru a realiza chiar mixul energetic în cadrul noii entitãti energetice”, mai afirmã liderul din Valea Jiului.
Noua entitate energeticã, dacã va fi constituitã, nu va mai cuprinde deloc Mintia, iar ortacii din Valea Jiului sperã ca sistemul sã fie asumat de cei care l-au gândit. Asta, chiar dacã, deocamdatã, totul este doar la stadiul de scenariu.
„Noi considerãm cã preluarea termocentralei de la Mintia de cãtre Consiliul Judetean, exclude total Complexul Energetic Hunedoara. Eu am spus si repet, acea hârtie ce ne-a fost prezentatã (n.r. în care se specificã faptul cã Mintia va putea fi  preluatã de Consiliul Judetean Hunedoara), este rodul unor discutii purtate de mult timp, fãrã noi, iar cei care au fãcut acesti pasi, cred cã au responsabilitate si cã s-au gândit la toate aceste aspecte”, a afirmat Cîmpean.
Si noua structurã ar putea fi avantajatã si, pe viitor, chiar ar putea exclude importurile de huilã.
„Dacã nu vom mai da la Mintia cãrbune, vom avea suficientã huilã, pentru ca termocentrala Paroseni sã functioneze 12 luni pe an cu cãrbune doar din Valea Jiului”, a conchis Darius Cîmpean.  Discutiile referitoare la preluarea de cãtre Consiliul Judetean a termocentralei de la Mintia încã nu au fost oficializate si nimeni din structura judeteanã nu a înaintat vreo teorie exactã. Totusi, minerii din Valea Jiului îsi fac calcule, în  eventualitatea în cafe asta s-ar întâmpla, ca sã fie pregãtiti.
Diana Mitrache

7 comentarii la „Minerii fac scenarii, fãrã Mintia

 • 18 februarie 2019 la 19:32
  Permalink

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

  Răspunde
  • 20 februarie 2019 la 11:49
   Permalink

   Aha … fostul ,, Minerii vaii jiului ” a devenit acum ,, Mineri ” … ba da prost mai esti frate …

   Răspunde
 • 19 februarie 2019 la 00:30
  Permalink

  poate o sa fie prea mult carbune atunci ,mai ales vara…..sa nu avem alte probleme atunci

  Răspunde
 • 19 februarie 2019 la 11:08
  Permalink

  sa plece sa ne scapam de ei cat mai repede ca i-am tinut in spate atatia ani

  Răspunde
 • 19 februarie 2019 la 11:50
  Permalink

  nu ati aflat ? mintia va trece pe gaz. strategia energetica anton.
  cum poate cj sa gestioneze un mastodont? cu banii din tot judetul. CRETINISM.

  Răspunde
  • 19 februarie 2019 la 13:55
   Permalink

   E clar ca CJ nu va prelua Mintia in forma actuala. Un grup si reducerea drastica a personalului. Asa s-ar vedea logic. Oricum si in orice varianta CJ nu va putea sustine activitatea Mintiei. Va fi o agonie de scurta durata.

   Răspunde
 • 19 februarie 2019 la 15:29
  Permalink

  Pai daca se cheama consiliu judetean,sa preia si centrala de la Paroseni plus minele aferente din zona.Asa se subintelege ca, consiliul judetean deserveste doar Deva si -i doare-n cur de restul judetului adica Valea Jiului.Ani si ani la rand Valea a fost vaduvita de fonduri in favoarea Devei ,Valea ramanand pe ultimul loc la dezvoltare la orice.Asa e mai nimerit un referendum in care zona Vaii sa separe de grangurii de la Deva si sa-si vada singura de soarta,impartind judetul in doua,ori alipirea la gorj,care-i oricum mai aproape decat deva .Oricum celor de la centru nu le-a pasat niciodata de cei din zona carbonifera,tratandui ca pe niste paria .Ce e si mai trist ca-n consiliul judetean sunt si reprezentanti din Vale,care-n schimbul unor arginti,au uitat de unde au plecat !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.