George Zima (29 ani) este cel mai tânãr antrenor din ligile I si II din fotbalul  românesc. El a venit la Petrosani fiind coptat de Dan Vasilicã, fost coleg la Scoala de Antrenori, în ianuarie 2018.  Apoi a avut si un interimat de principal, ”douã de 2 – 1 si douã de 1 – 2”, cum spune el, fiind mai mereu secund pentru Marin Tudorache, Cristian Dulca si Bogdan Andone. Acum, din ianuarie 2019, George Zima revine ca antrenor principal, Licenta B UEFA conferindu-i acest drept.
Reporter: Cum ai primit vestea investirii ca antrenor principal la ACS Energeticianul?
George Zima:
Eu am luat contact cu Andone si conducerea încã din vacantã (eram în Egipt), apoi când am ajuns la Petrosani am aflat cã Bogdan a semnat cu FCSB, iar eu am rãmas principal…
Reporter: Sarcinã grea…
G. Zima:
Oarecum… În primul rând ne-am reevaluat obiectivul, noi de pe locul 8 nemaiemitând pretentii la promovare. Tocmai de aceea am întinerit si echipa renuntându-se la multi  jucãtori cu salarii mari, dar ofertã competitionalã micã.
Rep: Cum a fost perioada de pregãtire?
G. Zima:
Una foarte bunã! Am avut toate conditiile la Petrosani, a fost mai greu cu acele zãpezi din ianuarie, dar ne-am  descurcat. Facem douã antrenamente zilnic, bãietii au rãspuns perfect la ceea ce le-am cerut.
Rep: Returul se reia în câteva zile. Cum va fi?
G. Zima:
Vom avea un retur greu. Primele cinci etape sunt de foc: acasã cu trei foste divizionare ”A”, ”U” Cluj, FC Arges si CS Mioveni si douã deplasãri la Aerostar Bacãu si Petrolul Ploiesti… Dacã vom obtine în aceste meciuri minimum 9 puncte, putem deveni în continuare una dintre protagonistele ligii.
Rep: Primul meci, la Petrosani, cu ”U” Cluj…
G. Zima:
Da, este un examen greu cu… studentii, dar nu de netrecut!  Stim cã sunt favoriti si la promovare, au un antrenor cu nume sonor, Lobont, sunt în anul centenar,  dar vom încerca sã ne ridicãm la asteptãrile celor care vin la stadion sã vadã un fotbal frumos.
Ultimul test – ACS Energeticianul remizã cu Horezu
Înaintea startului de campionat (sâmbãtã)  23 februarie, orele 13:00, ACS Energeticianul a jucat la Petrosani un ultim amical cu Flacãra Horezu (locul 1 liga III), scor 2 – 2, golurile energeticienilor fiind  marcate de Vl. Rusu si Alex. Petrus. Antrenorul George Zima a folosit urmãtorul lot: Axinte – Rob. Petre, D – Lung, Guiti, Dragu – Cenaj, Cl. Petrut, Gurie, Gârbitã – Cioiu, Vl. Rusu. Au mai jucat: Dicã, Marinoiu (portari), Vl. Tudorache, Misarãs, Ad. Voicu, Al. Petrus, R. Sandu, Neacsa, Iovu, Rosca, C. Ionicã.  Este lotul de unde se  va alege 11-le de start din etapa de sâmbãtã cu ”U” Cluj.
GENU TUTU