Bogdan Matei, ministrul Tineretului si Sportului în exercitiu, a venit la Aninoasa, la sediul Federatiei Române de Tir cu Arcul, locul în care arcasii României se antreneazã pentru performantele uluitoare la care au ajuns.
A vãzut starea bazei, care nu este deloc asa cum ar merita-o sportivii, eforturile administratiei de a  face reparatii si de a le îmbunãtãti baza si a vorbit despre faptul cã, anul acesta, bugetul ministerului este cu 95% mai mare fatã de anul trecut, motiv pentru care va putea finanta, în limita legii, federatiile ce fac performantã.
„Ministerul Tineretului si Sportului sustine sportul în România si, implicit, sustine federatiile, ca si pe cea de aici, iar, în  perioada urmãtoare, vom face o analizã cu privire la cererea  de finantare a federatiilor, asa încât sã vedem cum vom putea gãsi solutia necesarã ca sã sprijinim federatia de aici si a efectua  lucrãrile necesare. Ministerul nu are atributii în cadrul federatiilor de specialitate, ci doar poate sustine activitatea sportivã din cadrul acestora. Este extrem de important sã facem acest parteneriat între unitãtile administrativ teritoriale care au resursa financiarã necesarã, între federatiile de specialitate si Ministerul Tineretului si Sportului. Dacã vom reusi sã creãm cu totii o echipã pentru sportul românesc, cu sigurantã, vor iesi lucruri foarte bune ”, a declarat la Aninoasa Bogdan Matei, ministrul Tineretului si Sportului.
A precizat cã, în an pre-olimpic, poate pune bazele  unei participãri corecte la Olimpiadã, ca sportivii nostri sã aducã multe medalii, dar a mentionat cã investitiile se vor face doar în baza legilor. Pentru asta a declarat cã se va întoarce aici.
„Mã pot întoarce oricând mã invitã domnul primar, ori domnul secretar. Eu astept invitatiile, dar  momentan, sã dãm drumul la treabã. (…) Astept sã vãd mai întâi poze cu lucrãrile care se executã aici, dupã care voi veni si într-o nouã vizitã (…) Punctual, ministerul stie foarte clar ce are de fãcut: finanteazã federatia fãrã probleme, doar pe capitolele care ne permite legea ”, a mai spus ministrul Matei.
Primarul din Aninoasa, care a reusit sã aloce sume importante pentru reabilitarea clãdirilor de aici spune cã sportul este o sansã a acestui oras, singurul intrat în faliment în România. „Din discutiile pe care le-am avut cu Federatia românã de tir cu arcul, suma necesarã ar fi cam 1,3 milioane de euro, pentru a pune la punct cabana. Apoi, va mai fi nevoie si de alte sume, dar aceasta este suma initialã. Asteptãm acum reactia ministerului, în functie de bugetul lor. Eu sunt bucuros cã domnul ministru a fost încântat de locatie si sper sã se întâmple ceva, pentru cã am vãzut atât de multi factori de decizie la Aninoasa, cum nu am vãzut niciodatã aici”, a spus si Nicolae Dunca, primarul orasului Aninoasa.
Ministrul Bogdan Matei a venit la Aninoasa  însotit de directorul general din MTS Daniel Jianu, cu Prefectul Fabius Kiszely, cu presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Bobora si cu senatorul Viorel Sãlan, dar si cu administratorul public al judetului Hunedoara Costel Avram si au discutat despre mai multe obiective din judet care vor fi incluse în procesul de descentralizare, dar si despre investitiile de care ar avea nevoie diversele baze sportive. La discutii, care au avut loc si la Deva,  au fost prezenti si directorul DJST Hunedoara, Lorincz Szell si directorul Sport Club Municipal Deva, Mugurel Ciuscã. „Având în vedere cã acum, la Deva, s-a desfãsurat campionatul National de tir cu arcul, prezenta ministrului la fata locului, cred cã va impulsiona investitiile. Vor veni banii necesari pentru ca Federatia de tir cu arcul sã beneficieze de aceastã investitie, una pentru sport, nu neapãrat doar pentru tir cu arcul, pentru cã, asa cum spunea si domnul ministru aceastã bazã va putea fi folositã si de alti sportivi”, a conchis Costel Avram.
Diana Mitrache