Judetul Hunedoara atrage din ce în ce mai multi vizitatori. Numai cã acestia nu sunt si turisti. Doar vin, vãd si pleacã. Alesii judeteni vor sã schimbe acest lucru.
Consilierii judeteni vor sã afle cum pot fi convinsi vizitatorii sã rãmânã câteva zile în judet si sã viziteze toate obiectivele turistice.
“Este vorba de faptul cã judetul Sibiu este, de anul acesta, regiune gastronomicã europeanã. Studiind site-urile Consiliului Judetean Sibiu, am vãzut cã nu existã nici un fel de parteneriat cu ADEH sau Consiliul Judetean Hunedoara privind o colaborare pentru promovarea  turismului si a firmelor de specialitate din judetul Hunedoara. As dori sã stiu dacã s-a initiat ceva pânã acum, pentru cã data de depunere a acestor documente era 15 ianuarie, dupã câte am vãzut. Si dacã nu, ce putem face în continuare, pentru cã este vorba de un an de zile în care Sibiu este capitalã gastronomicã europeanã, vor fi o grãmadã de turisti care vor vizita zona si este pãcat sã nu reusim si noi sã atragem turisti în zona noastrã sau sã ne promovãm produsele. Bineînteles, eu stiu cã au mai fost parteneriate si cu municipiul Bucuresti, totusi aici este mult mai aproape si mai  simplu”,  a spus consilierul judetean Marius Mutulescu.
Autoritãtile judetene iau în considerare si un parteneriat de colaborare cu judetul Sibiu. Nu doar pe partea gastronomicã se doreste parteneriatul, ci si pe proiectele de viitor.
“Posibilitãtile de colaborare cu judetul Sibiu în acest moment sunt foarte mari, nu numai pe aceastã perioadã, dar si pe anul viitor. Eu chiar sãptãmâna trecutã, în data de 23, am fost la Sibiu, am discutat cu conducerea consiliului judetean, am stabilit directiile în care vrem sã mergem în aceastã colaborare si, pe mãsurã ce facem pasi înainte, vã voi informa”,  a spus Daniel Andronache, vicepresedinte CJH.
“Stim despre acest eveniment, cã am fost chiar prezenti la evenimentul de lansare de la Bucuresti, din luna decembrie. Ca un prim pas la acest eveniment, ca sã atragem în judetul Hunedoara turisti, ne-am gândit sã amplasãm niste panouri publicitare stradale. Chiar astãzi am primit oferta de pret si urmeazã sã mergem si sã ne alegem locatia. Vrem sã fie undeva mai în centrul Sibiului, ca sã fie vãzute de cât mai multi vizitatori”,  a precizat Camelia Bedea, directorul ADEH.
Frumusetea locurilor si a tinuturilor judetului Hunedoara vor fi readuse  în atentia publicului prin intermediul unui spatiu expozitional amenajat de Consiliului Judetean Hunedoara pe o suprafatã de 54 mp, în standul 19-20 al Pavilionului B1 de la Romexpo. ADEH participã la Editia de Primãvarã a Târgului de Turism de la Bucuresti. Scopul final al participãrii la aceastã editie a Târgului este acela de a atrage un numãr cât mai mare de turisti care sã îsi petreacã concediile în zona Hunedoarei. Tema centralã în jurul cãreia a fost conceputã expozitia este „7 Zile în Hunedoara”, în acest sens fiind pregãtite o serie de  pliante si panouri grafice cu propuneri de trasee turistice care includ activitãti, vizite la diverse obiective turistice si participãri la cele mai importante evenimente gãzduite de judetul nostru în anul 2019.
Monika BACIU