SPITALUL DIN PETROSANI, ACUZATII SI DEMONSTRATII

Spitalul de Urgentã din Petrosani a ajuns pe retelele de socializare, dar si la Parlament, în mijlocul unui scandal legat de calitatea serviciilor din interior, dupã ce un membru al Comisiei pentru Sãnãtate a dat buzna si a filmat prin aceastã institutie.  A gãsit nereguli, le-a arãtat public, sub genericul „Bãile groazei în Spitalul de urgentã din Petrosani”, dar a  filmat si noua constructie, ca si circuitele nefunctionale ale mâncãrii preparatã la aceastã unitate, spunând cã regretã cã nu poate reproduce mirosul. Managerul spitalului, dr Alin Vasilescu dã vina pe slaba finantare a unitãtii medicale si nu a negat problemele ce sunt de ani de zile aici. Spune, însã, cã nu prea sunt bani si nici nu a reusit decât sã reabiliteze mici pãrti, asteptând sã mute o mare parte din saloane în noua constructie, dar, cu conditia sã primeascã banii  necesari finalizãrii ei.
„Este o problemã ce tine de reparatia capitalã a spitalului.  În gestionarea banilor, am încercat sã îi directionãm spre locurile în care sã putem beneficia de ei. Unul dintre punctele vulnerabile a fost si reparatia bucãtãriei, acum este în curs de reabilitare spãlãtoria, ca atare, punctul unde se  preparã hrana este renovat, la nivelul la care va fi, la final, tot spitalul. Din pãcate, restul clãdirii nu a intrat încã în reparatii. S-a fãcut doar anveloparea,  pentru confortul termic. Circuitele le avem  separate, pe holuri, pe zone, doar ca timp. La un anumit interval orar trece mâncarea, apoi, trece lenjeria si asa mai departe, spatiul fiind acelasi”, a explicat dr Alin Vasilescu. Nu au circuite  moderne, desi bucãtãria este la standarde europene, pentru cã banii nu au ajuns si pentru dotarea cu lift. Existã doar spatiul în care, dacã vor fi bani, vor fi montate douã  lifturi: unul pentru  mâncare si altul pentru vasele murdare, iar pânã atunci, circuitele sunt cele vechi.


„Mâncarea se carã prin acelasi spatii prin care s-a dus ani de zile. Sunt circuite pe care, initial, a fost construit acest spital. Necazul este cã toate au o vechime  de peste 40 de ani. În momentul în care finalizãm reparatia capitalã, circuitul  alimentar va fi foarte simplu, de la bucãtãrie spre toate cele 5 niveluri”, a mai precizat managerul SUP.  Cu toate astea,  doctorul Vasilescu  spune cã nu au fost probleme si cã, în  aceste conditii, reuseste sã aducã la minim numãrul infectiilor  din spital. „Infectiile intraspitalicesti se raporteazã lunar. Pot spune cã, un numãr maxim ce a fost raportat este de 3, într-una dintre lunile anului  trecut. Per total, anul trecut am avut maxim 12 raportãri. Ianuarie si decembrie nu am avut”, a conchis dr. Alin Vasilescu.  Proiectul de reabilitare a unitãtii medicale a început în anul 2013 si trebuia finalizat în 4 ani. Suntem în 2019 si investitia este la doar 20%.  Pânã ce va fi  reabilitatã unitatea  medicalã, circuitele rãmân aceleasi, masa va fi adusã pe un hol unde se simte mirosul canalizãrii vechi si defecte, iar bãile si circuitele rãmân la nivelul prezentat de deputatul USR Emanuel Ungureanu.

VEDETI VIDEO AICI!

Diana Mitrache

 

13 comentarii la „SPITALUL DIN PETROSANI, ACUZATII SI DEMONSTRATII

 • 14 februarie 2019 la 19:10
  Permalink

  Ar trebui ca acest domn deputat sa faca si ture de noapte prin spital,sa vada cum intretin relatii sexuale medicii de garda cu asistentele,inclusiv acest mare manager.Sa vada cum agentii de paza de la poarta beau in timpul programului apoi se urineaza in spatele baraci .Sa vada cum se scot medicamente din farmacia spitalului si se vand la pacienti mai scump decat la farmaciile din oras.Si multe alte nereguli…

  Răspunde
 • 14 februarie 2019 la 19:24
  Permalink

  Pai daca e greu de reabilitat spitalul, pentru ce mai construiti un nou corp de cladire???? Ba, ce gandire…..

  Răspunde
 • 14 februarie 2019 la 20:55
  Permalink

  Cum dracu au reusit aia acum 40 de ani sa construiasca de la zero tot spitalul,iar acum nu poate fi macar intretinut?Bine ca avem in fiecare zi cate un ,,cetatean de onoare”!

  Răspunde
 • 14 februarie 2019 la 23:23
  Permalink

  sa verifice medicii si asistentii sa vada cati sunt cu diplome false

  Răspunde
 • 15 februarie 2019 la 08:57
  Permalink

  Alo,d-lor.Pe noi nu ne intereseaza.Avem salarii babane.Suntem smecheri,pasam cazurile grele spre alte spitale.Pam Pam

  Răspunde
 • 15 februarie 2019 la 09:02
  Permalink

  adevarul e ca multi pacienti sunt la nivel de homo erectus crescuti in varful bradului dar nu e o scuza pentru administratie sa nu repare o baie de cativa de metri patrati mai ales ca unii din pacienti de multe ori am cumparat si reparat piesele sanitare pare rau sa spun domnule manager dar tine de organizare era bine sa filmati si baile care sunt inchise cu cheie si folosite de personal

  Răspunde
 • 15 februarie 2019 la 14:10
  Permalink

  La 15 mii de lei pe luna, medicii-oameni care se presupune ca iubesc oamenii, ar putea pune mana de la mana cate 100 de lei sa cumpere faianta si gresie. Asta inseamna doar 0,66% din salariul pe o luna.
  Dar medicii sunt niste fiinte superioare…ei vor bani, bani, bani, bani, bani, bani, bani, respect, respect, respect, respect, respect…
  Un medic bun, dublat de un OM bun ar face aceasta actiune de IERTARE FATA DE SOCIETATE.
  Caci medicii din Romania…sunt foooarte slabi si foooarte iubitori de spaga. Sigur, exclud exceptiile, si sunt…

  Răspunde
 • 15 februarie 2019 la 17:21
  Permalink

  spitalul din petrosani e populat de personaje arogante si needucate toate parasutele facute asistente peste noapte si angajate numai ele stiu cum zici ca sunt somitati medicale doctorii iau spaga de rup te trateaza in spital si te cheama la control la privat celebra fiind apostu te tin la usa cu orele te trateaza de sus iar la urgenta zici ca sunt nebuni asa urat se poarta cu pacienti si apartinatori……domnule vasilescu e o rusine ce se intimpla in spital primul lucru ar trebui sa interziceti spaga si atentiile…….apoi angajarile pe criterii de buci si tate….

  Răspunde
 • 15 februarie 2019 la 18:46
  Permalink

  spaga domnule Vasilescu incepand de la urgente sa vedeti la interne ,reumatologie ce comisioane se percep .

  Răspunde
 • 15 februarie 2019 la 20:14
  Permalink

  Pana si parcarea din incinta spitalului este pe categorii, oamenii de paza iti interzic sa parchezi intr o anumita zona care este doar pentru medici, desi nu cred ca a platit cineva vreun loc pentru parcare .

  Răspunde
 • 15 februarie 2019 la 20:26
  Permalink

  Mamageri luati din 3-4 ani de pe strada cate isi permit sa faca ce vor cu banii publici. AU salarii marite sporuri nelegale sunt spitale de asistati sociali pt personalul salarit. Din pavate 85%din buget sunt salariile si mai vor si spaga medicii de la bolnavi,conducerea din contracte. 15% de unde sa ajunga medicamente intretinete, srvicii.fe controale nici vorba di daca ar fii dipa ani si ani se ptescriu se mai trec cu vedetea ze schimba vonducdri asta e.Ministru sanatatii a Finantelor, Curtea de conturi dorm linistiti. Guvernu mai fave ite o iert?ciune si asta e….

  Răspunde
 • 16 februarie 2019 la 09:42
  Permalink

  verificati toti medicii si asistentii sa vedeti cati gasiti cu diplome false

  Răspunde
 • 16 februarie 2019 la 10:53
  Permalink

  Si daca le au adevarate, care mai e diferenta intre impostori si cei adevarati? Ca ne trateaza la fel :))))))

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.