Clãdirile din Triaj, reabilitate sau puse în vânzare

Oamenii care locuiesc în ce a mai rãmas din blocurile din triajul gãrii din Petrosani trãiesc un adevãrat cosmar, fie varã, fie iarnã.  Vara, din cauza cãldurii  mirosurile din subsolurile inundate cu dejectii sunt insuportabile, iar acum, iarna, stau cu geamurile deschise, din acelasi motiv. Sunt oameni sãraci, chiriasi încã la CFR, însã  constructiile s-au degradat cu fiecare an ce s-a scurs de când acestia au primit repartitiile pe vremea când lucrau la CFR. Acum toate stau sã cadã si sã se prãbuseascã, iar lipsa  canalizãrii, care nu a existat niciodatã acolo, îi face sã nu mai suporte traiul de zi cu zi, pentru cã efectiv locuiesc pe o mare latrinã. Un consilier local s-a  implicat, a sesizat OPC –ul, dar si sucursala CFR Timisoara, iar blocurile vor fi reabilitate. „S-a demarat, de cãtre Regionala CFR Timisoara, o licitatie pentru lucrãrile de refacere a  structurii acoperisului, în primul rând si au spus cã vor prinde în urmãtoarele programe si reparatii la stresini, fatade si asa mai departe. În privinta canalizãrii, care este o hazna, cum se dezgheatã, vor lua legãtura cu Apa Serv si se implicã, pentru cã este o problemã de sãnãtate  publicã”, a explicat Viorel Pascu, consilier local din Petrosani.

În aceste blocuri locuiesc oameni cu posibilitãti financiare reduse si acum, dupã ce reprezentantii de la CFR Timisoara, care, de altfel, sunt proprietarii clãdirilor, vor sã gãseascã chiar noi chiriasi. „Dacã existã oameni de afaceri si vor sã ia al treilea bloc, care e propus pentru demolare, pot cere lãmuriri  în  privinta costului chiriei. Este o constructie de câteva sute de metri pãtrati, un bloc cu mai multe niveluri si acolo pot fi organizate  mici  afaceri, la costuri mici”,  a mai spus  consilierul Viorel Pascu.  Acoperisurile acestor clãdiri sunt, asa cum au scris în procesul verbal, dupã ce au venit la fata locului, cei din Inspectia de Stat în Constructii în pericol iminent de prãbusire. Doar o minune mai tine acum totul fãrã sã cadã, desi cantitatea de zãpadã a îngreunat si ea constructia subredã, însã, locatarii vor vedea acolo un acoperis nou, asa cum le-au promis proprietarii clãdirii.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Clãdirile din Triaj, reabilitate sau puse în vânzare

 • 23 februarie 2019 la 08:02
  Permalink

  PASCULE SPUNE CUM TI AI RECALCULAT TU PENSIA PE BLAT PE O MINA CU TOMA SI AI INCASAT SI BANUTI IN TIMP MCE MINERI MOR PE CAPETE SI NU APUCA RCALCULAREA ..PSD IST GRETOS CE ESTI….

  Răspunde
 • 23 februarie 2019 la 10:16
  Permalink

  dl pascu esti o rusine cum mai ai tupeu sa iesi intre oameni sunt zeci de pensionari din minerit care au murit fara sa si ia dreptul din pensia recalculata iar tu ca un hot psd ist ce sti ti ai aranjat cu toma recalcularea si ai luat si bani…sa ti fie rusine si sa n ai tupeu sa ne cersesti votul…..

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.