Pentru prima datã, prefectul judetului Hunedoara, Fabius Kiszely a venit la Vulcan sã stea de vorbã cu oamenii din acest loc. Acestia au venit cu tot felul de probleme si reprezentantul acestei institutii spune cã actiunea va continua.
Ce au cerut oamenii, ne spune chiar Fabius Kiszely. „Este debutul unei campanii  pe care am gândit-o la nivel de Prefecturã, si anume,  de a  interactiona cu problemele cetãtenilor, pe zone. Nu întâmplãtor am ales Valea Jiului si municipiul Vulcan. Am avut discutii cu oamenii, iar majoritatea problemelor au fost de competenta administratiei locale, dar, cu aceastã ocazie, am vãzut si care este relationarea cu cetãtenii. Am identificat probleme care sunt în curs de rezolvare, altele ce tin de Prefecturã, si anume, cele ce tin de fondul funciar si titluri de proprietate, lucruri pe care le-am notat si le vom analiza în consecintã”, a spus Fabius Kiszely, prefectul judetului Hunedoara.
Au vorbit oamenii si despre probleme sociale si la aceste audiente ce se vor tine si în alte orase, prefectul a vrut sã vadã care sunt doleantele oamenilor. Gheorghe Ile a vãzut în aceastã primã colaborare o idee ineditã si s-a arãtat multumit de faptul cã prefectul Fabius Kiszely a acordat douã ore de audiente la Vulcan. „Cred cã acest mod de a face audiente este foarte bun, pentru cã suntem fatã în fatã, Primãria si Prefectura cu cetãtenii care vin si ne spun ofurile. Putem, astfel, sã clarificãm lucrurile pe moment. Cred cã este foarte bine asa,  pentru cã rezolvãm lucrurile pe loc, iar cele pe care nu le putem clarifica asa, o sã fie apoi analizate cu prioritate”, a spus si Gheorghe Ile, primarul din Vulcan.  Prefectul Judetului Hunedoara a promis cã va continua ideea de  diseminare a informatiilor ce ajung la cetãteni, dar si de la cetãteni la institutiile statului, asa încât oamenii sã fie multumiti. Asta dupã ce s-au tot ridicat probleme, inclusiv legate de  gestionarea deseurilor menajere, dar si a sistemelor de colectare a gunoiului.
Diana Mitrache