Mai multi dascãli hunedoreni s-au aflat într-un schimb de experientã în Tanzania, o tarã mai sãracã decât România.
O delegatie formatã din dascãli din judetul Hunedoara a participat în Tanzania, la un schimb de experientã. Oficialii Inspectoratului Scolar Hunedoara vin cu o serie de lãmuriri, iar pe parcursul acestei sãptãmâni vor veni cu informatii suplimentare despre deplasarea pe  continentul african.
Timp de opt zile, profesorii au întreprins mai multe activitãti în Tanzania.  “A fost o experientã unicã, de neuitat, o adevãratã lectie de viatã! Oamenii din Tanzania sunt buni, ospitalieri, credinciosi si foarte respectuosi. Am fost impresionati foarte mult de respectul pe care copii si tinerii îl au fatã de pãrintii lor si fatã de  persoanele în vârstã.  “Ce faci pentru tine,  dispare odatã cu tine, ce faci pentru altii, rãmâne pentru eternitate””, aratã reprezentantii ISJ Hunedoara.

În perioada 1 – 9 februarie 2019 o delegatie formatã din patru membri a efectuat o vizitã oficialã în Regatul Unit al Tanzaniei.  Am vizitat urmãtoarele institutii: VETA – Vocational Educational and Training Authority, Unique Academy, Halisi Secondary School si Mwenge Local Vocational Centers. Am participat la o întâlnire cu reprezentatii Organizatiei Ruuner Yetu, regiunea Mbeya, district Rungwe, care se implicã în multe  actiuni de caritate si de  voluntariat.
Monika BACIU