Red Bull Oslea Hiride dã startul unei noi provocãri

 

Red Bull Oslea Hiride dã startul unei noi provocãri pe data de 23 februarie 2019. Acesta este singurul eveniment de hike & ride din tarã si are loc în Masivul Oslea, o zonã sãlbaticã de la granita Parcului National Retezat, într-un cadru natural impresionant unde totul depinde de bunãvointa muntelui si a vremii. Înscrierile deja au debutat, astfel pasionatii de adrenalinã sunt asteptati sã completeze formularul de înscriere.
Ceea ce face acest eveniment unic, dar si mai provocator, este faptul cã experienta este compusã din douã pãrti: hike and ride! Prima parte a competitiei constã în testarea abilitãtilor fizice ale concurentilor prin urcarea întregului versant, având pe umeri greutatea echipamentului, dar si frigul si zãpada din golul alpin. Aceastã urcare va avea loc pe o distantã de 3.9 kilometri cu plecare de la cota 1300 metri, pânã la nivelul crestei la 1940 metri.
Ajunsi pe creastã, concurentii vor trece la partea a doua a provocãrii Red Bull Oslea Hiride. Aceasta constã în testarea abilitãtilor tehnice ale  concurentilor, acolo unde fiecare miscare este foarte atent analizatã: o coborâre pe schi sau snowboard de 1.4 kilometri, cu o pantã de 45°. Linie, control, fluiditate, tehnicã, stil, trick-uri, sunt doar câteva dintre elementele de care acestia trebuie sã tinã cont pentru a putea impresiona juriul prezent si pentru a-si putea asigura un loc pe podium. Fata de concurs nu este una usoarã fiind prezente elemente naturale de stâncã si alte obstacole, însã aici se va vedea cu adevãrat experienta si îndemânarea riderilor. Anual, competitia adunã la start sute de concurenti din întreaga lume.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.