Încã un pas pentru eficientizarea energeticã a blocurilor din Petrosani

Autoritãtile locale de la Petrosani mai fac un pas în ceea ce priveste eficientizarea energeticã a blocurilor.
Consiliul Local a aprobat cererea de finantare si cheltuielile aferente proiectului “Cresterea eficientei energetice a blocurilor de locuinte din municipiul Petrosani”.  Este vorba de blocul 3 de pe strada Aleea Poporului, blocul 19 – str. General Vasile Milea si blocul B – str. Constructorul.
„În aceastã etapã, Agentia pentru Dezvoltare Regionalã Vest Timisoara – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020, a transmis o solicitare de clarificãri din partea Autoritãtii de Management prin care se solicitã împãrtirea cheltuielilor de proiectare si asistentã tehnicã în cheltuieli eligibile si neeligibile, astfel încât cheltuielile eligibile cu proiectarea si asistenta tehnicã sã nu depãseascã pragul de 10% din cheltuielile eligibile cu investitia de bazã. Ca urmare a modificãrilor solicitate, valoarea totalã a proiectului este de 3.598.945,21 lei (inclusiv TVA), din care valoarea eligibilã 2.452.600,70 lei si valoare totalã neeligibilã 1.146.344,51 lei”, aratã autoritãtile locale de la Petrosani.
Contributia municipiului Petrosani este reprezentatã de achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât si contributia de 40% din valoarea eligibilã a proiectului. Contributia asociatiilor de  proprietari la cheltuielile eligibile este în cuantum de 549.430,00 lei, reprezentând 25% din valoarea cheltuielilor eligibile. Totodatã, asociatiile de proprietari mai suportã si cheltuielile neeligibile în cuantum de 365.863,00 lei.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.