Nu mai putin de 34 de studenti ai Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” sunt pregãtiti de specialistii Inspectoratului General pentru Imigrãri, iar o parte dintre ei vor ajunge în stagiul de practicã si în judetul Hunedoara.
Studentii pregãtiti de politistii Biroului pentru Imigrãri al judetului Hunedoara vor face practica timp de patru sãptãmâni, în perioada 11 februarie – 10 martie a.c. Viitorii ofiteri vor participa, alãturi de politisti cu experientã în activitatea profesionalã, la actiuni de verificare a cetãtenilor strãini în locuri si medii frecventate de acestia, vor învãta sã aplice precis si operativ procedurile de lucru din domeniul de competentã si se vor implica în activitãtile de relatii cu publicul.
”De asemenea, se vor familiariza cu modul de întocmire a documentelor operative si vor face cunostintã cu activitãtile specifice care se desfãsoarã în cazurile de depistare a cetãtenilor strãini pe teritoriul României cu sedere  ilegalã si vor asista la efectuarea interviurilor diferitelor categorii de strãini. Stagiul de practicã are ca scop îmbogãtirea si aprofundarea cunostintelor teoretice, perfectionarea deprinderilor practice specifice activitãtilor pe linie de migratie, azil si integrare, precum si formarea unor aptitudini de lucru  metodic, organizat si în echipã”, precizeazã Inspectoratului General pentru Imigrãri.
Maximilian Gânju