Minori bãnuiti de comiterea unor infractiuni de furt calificat si conducere fãrã permis, retinuti de politistii din cadrul Politiei Municipiului Lupeni.
Minorii au intrat în atentia politistilor, dupã ce  în data de 11 februarie, în jurul orei 10:10, Politia Municipiului Lupeni a fost sesizatã de un cetãtean din localitate despre faptul cã, în noaptea de 10 spre 11 februarie, i-a fost  sustras autoturismul, pe care îl parcase pe Calea Braii, din Lupeni.  În urma sesizãrii, politistii au întocmit dosar penal pentru sãvârsirea infractiunii de furt calificat, iar la scurt timp au identificat autoturismul respectiv pe raza municipiului Lupeni (pe strada Narciselor, unde a fost abandonat de cãtre cei care l-au sustras) si l-au predat  persoanei vãtãmate. Tot luni, 11 februarie, o persoanã din municipiul Lupeni a sesizat Politia cu privire la faptul cã, în noaptea de 10 spre  11 februarie, persoane necunoscute au pãtruns, prin  fortarea unui geam în locuinta sa, de unde au sustras douã televizoare si mai multe haine pentru copii. Si în acest caz, politistii au întocmit dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunii de  furt calificat si au demarat cercetãri în  vederea identificãrii autorilor. De aceastã datã, autorii au profitat de faptul cã proprietara nu se afla în locuintã, iar apartamentul vizat se afla la parterul unui bloc.
În urma activitãtilor întreprinse, politistii  au  identificat prezumtivii autori ai infractiunilor reclamate. Acestia sunt patru minori din municipiul Lupeni, fatã de care sunt probe cã au mai comis, pe raza localitãtii, si alte fapte de naturã penalã cu un mod de operare asemãnãtor.  „Politistii au stabilit cã trei dintre minori (doi în vârstã de 16 ani si unul de 12 ani), în noaptea de 10/11.02. 2019, împreunã cu un alt minor,  în vârstã de 15 ani, (care nu a putut fi depistat pânã în prezent, fiind în continuare cãutat de politisti), au comis douã infractiuni de furt calificat (furtul autoturismului si  furtul din locuintã, de unde au sustras bunuri în valoare de aproximativ 2.000 lei). În ambele cazuri, prejudiciul a fost recuperat în totalitate.În urma probelor administrate, fatã de cei doi minori în vârstã de 16 ani a fost  dispusã mãsura retinerii pentru o perioadã de 24 de ore. Acestia  urmeazã a fi  prezentati magistratilor Judecãtoriei Petrosani, în vederea luãrii mãsurilor legale.  De asemenea, politistii continuã cercetãrile în acest caz, fiind indicii cã minorii au mai comis si alte fapte de furt al unor autoturisme (fiind vizate în special cele de productie autohtonã) parcate pe raza municipiului Lupeni, pe care le-au condus (fãrã permis de conducere, evident) pe raza altor localitãti din Valea Jiului, unde se deplasau  pentru a comite alte fapte de naturã penalã (furturi din  societãti comerciale)”, declarã Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara.  Minorii nu si-au limitat activitatea infractionalã doar la zona Valea Jiului: la începutul acestui an, acestia au încercat sã se deplaseze cu un autoturism sustras în municipiul Timisoara, însã au rãmas fãrã carburant pe DN76, pe raza satului Cãinelul de Jos, unde au abandonat masina, care a fost astfel recuperatã de politisti si restituitã pãrtii vãtãmate.