Judetul Hunedoara gãzduieste un congres mondial

Oameni de stiintã din întreaga lume sunt asteptati în judetul Hunedoara. Municipiul Deva devine punctul focal al unui congres mondial la care sunt asteptati istorici si oameni de stiintã din întreaga lume.
Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane va gãzdui cel de-al 14-lea Congres Mondial de Tracologie. Muzeul a primit toate acordurile din partea comitetelor internationale. Tracologia este disciplina care studiazã civilizatia tracilor.
Evenimentul de o importantã majorã pentru istorici, dar si oameni de stiintã va avea loc în anul 2020. Pentru a da un nou impuls cercetãrii cu privire la civilizatia si cultura tracilor, din patru în patru ani se organizeazã un Congres International de Tracologie, cu rolul de a facilita schimbul de experientã si informatii, si în acelasi timp de a crea premisele unor noi proiecte comune de cercetare pe viitor.
Materialele celui de-al XIV-lea Congres International de Tracologie sub formã de studii vor fi prezentate de istorici si arheologi din tãrile al cãror teritoriu a relevat vestigii apartinând acestora:Germania, Finlanda, Polonia, Serbia, Republica Moldova, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Egipt, Turcia, Franta, Grecia si România.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.