Interviu. Exclusivitate / ”Vrem sã readucem Retezatul … în vârf”, declarã Flaviu Itul, antrenorul echipei de fotbal Retezatul Hateg

Chiar dacã în ultimii patru ani echipa Retezatul Hateg (înfiintatã în 1956) n-a mai avut aplombul sezoanelor anterioare, acum echipa din frumosul loc al judetului Hunedoara, este decisã sã rãmânã în prim-plan.
Reporter: Domnule Flaviu Itul, cum ati analiza turul sezonului actual, 2018 – 2019?
Fl. Itul: În primul rând ca o concentrare de forte sensibil în partea superioarã a clasamentului, acolo unde primele cinci clasate au sanse egale de a cuceri titlul ligii a IV-a.
Reporter: Deci, si Hategul…
Fl. Itul: Da, si Retezatul Hateg! Suntem pe locul 3, doar la un punct în spatele liderului Gloria Geoagiu, echipã cu care vom juca pe terenul nostru. Dar la fel de bine stau, în spatele nostru, CSM Vulcan, acum si cu antrenor nou bun, Dan Voicu, Soimul Bãita si chiar Inter Petrila, pe locul 6, dar la numãr: cinci puncte de primul loc. Deci, putem vorbi de o luptã în retur extrem de strânsã.
Reporter: Retezatul Hateg a mai cochetat cu liga a III-a, de-a lungul vremii, fãrã prea mare succes…
Fl. Itul: Asa este… Ultimele douã jocuri de baraj, la Zlatna cu Vointa Sibiu si la Lugoj cu U.T.A., ambele pierdute cu 0 – 2, au demonstrat, oarecum, cã nu eram pregãtiti pentru asemenea moment. Nu vreau sã acuz pe nimeni, dupã atâtia ani, doar sã spun cã la vremea respectivã, noi ca sportivi ne-am fãcut treaba, dacã si implicarea altor factori ar fi fost mai serioasã, poate cã situatia ar fi fost alta. Acum nu ne rãmâne decât sã sperãm pentru viitor.
Reporter: Ca parteneri de competitie, cum vedeti situatia fotbalului din Valea Jiului?
Fl. Itul: Fatã de alti ani, fotbalul din Valea Jiului a fãcut un pas în spate. Reculul  economic al zonei a dus si la diluarea sportului de acolo. Cu atâtea echipe de traditie, nu e admisibil ca Valea Jiului sã nu aibe o echipã mãcar la nivelul diviziei ”C”! Uitati-vã, nici echipele de acolo, CSM Vulcan, Univ. Petrosani sau Hercules Lupeni si Inter Petrila, nu au reusit în ultimii 7-8 ani, sã depãseascã faza cu jocurile de baraj…
Reporter: Credeti cã fotbalul hunedorean va mai putea sã se ridice vreodatã la nivelul echipelor Jiul sau Corvinul, ani de zile în prima divizie?
Fl. Itul: Greu de anticipat… La cum merg lucrurile acum, nici vorbã! Jiul, Corvinul, chiar si Minerul Lupeni, au fost niste simboluri si exemple în fotbalul hunedorean. Din pãcate, acum nu mai existã decât aceastã luptã la nivelul ligii a IV-a, unde si aici, de la an la an, sunt tot mai putine echipe. În ceea ce ne priveste pe noi, vrem sã readucem Retezatul Hateg … în vârf, existã acum o dorintã si cred cã suntem într-o conjuncturã favorabilã în care am putea fi la varã campioni.
GENU TUTU

2 comentarii la „Interviu. Exclusivitate / ”Vrem sã readucem Retezatul … în vârf”, declarã Flaviu Itul, antrenorul echipei de fotbal Retezatul Hateg

 • 12 februarie 2019 la 20:52
  Permalink

  Da,fotbalul hunedorean se va mai ridica la nivelul echipelor Jiul sau Corvinul,in anul 2439!Am informatii exacte!

  Răspunde
 • 16 februarie 2019 la 15:31
  Permalink

  sper sa nu ajunga in varful tepei lui vlad tepes

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.