Aninoasa se prãbuseste! Nu avem ministru care sã aprobe reparatii

Nu mai putin de 30 de blocuri sunt în mare pericol la Aninoasa, iar unele clãdiri stau sã cadã peste oamenii ce tranziteazã artera principalã.  Sunt clãdiri vechi a cãror acoperisuri s-au prãbusit ori sunt gata sã cadã, iar pentru asta  primarul s-a aflat în prima zi a acestei sãptãmâni în capitalã, la Ministerul Dezvoltãrii. Nu avem, însã, ministru, iar asta a întârziat nepermis de mult rezolvarea problemei, mai ales cã proiectul pentru finantare este deja pe masa Guvernului si ar putea fi aprobat în prima sedintã.

Ce cred edilii despre sansa de a primi banii, ne spune chiar viceprimarul:  „Probabil cã sanse sunt destul de mari, pentru cã se stie ce s-a întâmplat la noi în oras. Domnul  primar este la  Bucuresti pentru a obtine banii necesari pentru a reabilita acoperisurile la blocurile muncitoresti”, a spus, luni dimineatã, Ioan Sfia, viceprimarul orasului Aninoasa
Primul bloc s-a prãbusit la Aninoasa putin înainte de Crãciun si atunci s-a  vorbit prima datã despre necesitatea finantãrii  reabilitãrii acestor case de colonie, în care, pe vremuri, au stat muncitorii de la mina Aninoasa. Apoi o altã  constructie a cedat sub  greutatea zãpezii si, în final, o clãdire aflatã pe artera ce duce spre primãrie stã sã se prãbuseascã acum în stradã.  Aninoasa are nevoie urgentã de aproximativ 56.000 000 de lei,  pentru toate  cele 30 de colonii din oras ce au fost construite acum mai bine de un secol, însã, primarul spune cã s-ar multumi si cu 32 de milioane de lei pentru cele care sunt în pericol. Asta, pentru cã, din fondurile proprii, nici într-o altã jumãtate de secol nu este posibilã o astfel de finantare.
Diana Mitrache

6 thoughts on “Aninoasa se prãbuseste! Nu avem ministru care sã aprobe reparatii

 • 11 februarie 2019 at 19:39
  Permalink

  edilul mai trebuie sa se gospodareasca ca de aceea este edil

  Reply
 • 11 februarie 2019 at 21:48
  Permalink

  Aninoasa are mai degraba nevoie de primar decat de ministru.Mananci banii de primar degeaba, de milogi e plina Romania !

  Reply
  • 12 februarie 2019 at 16:16
   Permalink

   V-a?i activat iar??i anonimilor ?
   Nu va e rusine nesimtitilor ?
   Primarul asta chiar se zbate pentru ora? si v-a scos din rahat si voi acum il besteliti.

   Reply
 • 11 februarie 2019 at 22:33
  Permalink

  imi pare rau dl dunca pareti un om serios asta e o minciuna ordinara chiar credeti ca olguta se punea cu banii pe dvs si renovati tot in aninoasa …la ce declarati azi sunteti un mincinos

  Reply
 • 14 februarie 2019 at 17:50
  Permalink

  sunt locuintele ministrului?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *