Începe recalcularea pensiilor

Prezent în Valea Jiului la o conferintã de presã, senatorul Cristian Resmeritã a subliniat faptul cã are promisiuni certe pentru pensionari.  Pensiile sunt foarte aproape de a fi recalculate pe legea în vigoare si acest lucru se întâmplã în cel mai scurt timp.
„Legea se va aplica în perioada imediat urmãtoare. Este pentru prima datã când o spun. Domnul ministru al muncii mi-a promis personal cã va începe în câteva zile.  Citez ce mi-a zis domnul ministru si, la presiunea ce s-a creat asupra lui, vã spun sigur cã se va  întâmpla”, a declarat Cristian Resmeritã, senator.
Existã, însã, si posibilitatea ca aceste pensii sã nu ajungã pe masa  specialistilor, ori softurile sã nu functioneze, cum a mai fost cazul, însã, tot ministrul muncii a promis cã atunci se va lãsa cu demiteri.  „Dacã nu se va  întâmpla în câteva zile,  mi-a promis domnul  ministru cã, la presiunile pe care le-am fãcut împreunã cu domnul Laurentiu Nistor si cu alti colegi  parlamentari din judet, îl va schimba pe directorul Casei Nationale de Pensii. Cel care trebuia sã  gestioneze problema este seful Casei Nationale de Pensii si vã spun cã, dacã în câteva zile nu începe recalcularea, avem  promisiunea certã cã va fi schimbat”, a mai adãugat ferm, senatorul Cristian Resmeritã.  Recalcularea pensiilor în baza legii 221/2018 ar fi  trebuit sã înceapã de la 1 octombrie anul trecut, dar nici la jumãtatea lunii februarie a acestui an nu se vorbeste de mai mult decât promisiuni. În baza Legii 221/2018, la nivelul judetului Hunedoara, vor fi recalculate aproape 12.000 de dosare, dintre care aproximativ 10.500 au fãcut si obiectul Legii 192, recalcularea lor fiind  sistatã odatã cu intrarea în vigoare a noii legi.
Diana Mitrache

5 comentarii la „Începe recalcularea pensiilor

 • 11 februarie 2019 la 19:34
  Permalink

  cu politicieni s-au fara tot incepeau recalcularile ,nu este meritul nimanui este o reparatie a unei greseli facute de un guvern iresponsabil

  Răspunde
 • 11 februarie 2019 la 22:34
  Permalink

  POST MORTEM O SA PRIMITI PENSIILE DACA IL MAI CREDETI PE RESMERITA SI IL MAI SI VOTATI

  Răspunde
  • 12 februarie 2019 la 09:49
   Permalink

   Desteptul promite iar prostul crede.
   Nu.v? este clar cât poate min?ii acest individ?Votati-l fraierilor.

   Răspunde
 • 12 februarie 2019 la 10:26
  Permalink

  Uni spun ca nu se imparte la 20 ci la 25 pentru gr.1 atunci multi nu vor castiga nimic

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.