„Primarii din Valea Jiului au mai avut bugete ca acum pe vremea când premier era Victor Ponta si chiar au rãmas cu excedent bugetar”. Este declaratia senatorului Cristian Resmeritã, care sustine cã toate primãriile din Valea Jiului sunt acum avantajate de modul în care s-a gândit împãrtirea banilor de la Bucuresti.  „Este o chestiune bunã si  favorabilã Vãii Jiului si oraselor mici. S-a dat o limitã de buget. Pentru comune, existã un buget minim de 2 milioane de lei, pentru orase, de 6 milioane de lei si  pentru municipii,  de 12 milioane de lei. Din punctul meu de vedere, este cea mai bunã chestiune ce se putea face ”, a spus Cristian Resmeritã, senator.
Un criteriu important care a contat a fost cel legat de numãrul locuitorilor, iar acest lucru este încã un avantaj, fatã de marile orase, pe care altfel, nimeni nu le mai poate ajunge din urmã ca dezvoltare.
„Bugetul se va aloca si în functie de populatie si este foarte normal. În momentul de fatã existã o sumã de 750 de lei ce se asigurã pe fiecare cetãtean si suma este crescutã la 1200 de lei. Trebuie fãcute niste diferente, dar niste diferente corecte. Si acest buget mai face ceva: echilibreazã  lucrurile si pentru noi este foarte bine”, a adãugat senatorul hunedorean. Nici problemele legate de  cheltuielile sociale nu vor mai exista. Senatorul Cristian Resmeritã sustine cã vor fi bani si aceste asigurãri le-a dat si pentru pãrintii copiilor cu dizabilitãti, care au protestat la finele sãptãmânii trecute.
„Discutia mare a fost ca toate cheltuielile sociale sã fie introduse în bugetele locale. Nu prea am fost  nici eu de acord, mai ales cã am fost primar, dar mi-am dat seama apoi cã, impozitul pe venit creste de la 43% la 60%, care rãmâne la autoritatea localã si de acolo  se acoperã banii si nu vor fi probleme. Pentru Valea Jiului  vor fi bugete bune si nu are nimeni de ce sã se plângã”, a conchis Cristian Resmeritã, la Petrosani.  Bugetul a fost votat în Parlament si, cel putin deocamdatã  nu par a fi probleme în opinia social-democratilor. Mai ales cã, spune senatorul Resmeritã, dacã vor fi probleme, bugetele vor fi echilibrate din sume speciale, din impozitul pe venit care este de 7,5%.
Diana Mitrache