Adina Stan, profesor de muzicã la Scoala Gimnazialã IG Duca din Petrosani, devine cetãtean de onoare al localitãtii.  Adina Stan este sefa de catedrã a Sectiei de muzicã a Scolii Gimnaziale IG Duca, din Petrosani este absolventã a Conservatorului “Ciprian Porumbescu”.
“Din 1982, de când a absolvit facultatea, a parcurs pânã în prezent toate gradele didactice. O viatã închinatã muzicii si formãrii micilor  muzicieni. Un punct de reper în activitatea doamnei prof. Stan Adina este Festivalul concurs Klavier Art, al cãrui initiatoare a fost încã din anul 2012. Festivalul-concurs Klavier Art, organizat în parteneriat cu Asociatia Klavier Art Bucuresti are ca scop principal  promovarea muzicii clasice în rândul tinerilor si a melomanilor si sprijinirea celor care se îndreaptã cãtre acest gen de muzicã, oferind posibilitatea ca elevii si copiii cu talent deosebit sã se evidentieze si sã îsi  valorifice potentialul artistic.
De-a lungul anilor, micii  muzicieni pregãtiti de doamna profesoarã au obtinut numeroase premii la diferite concursuri nationale sau internationale”, aratã Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani, cel care a initiat proiectul de hotãrâre.  Prin mâinile profesorului Adina Stan au trecut generatii întregi de elevi care acum fac cinste municipiului Petrosani.
Monika BACIU