Muzicianul Josef Kappl a fost recompensat cu distinctia de Cetãtean de Onoare al municipiului Petrosani.  Artistul nãscut în Petrila a absolvit Conservatorul de Muzicã din Timisoara si a fãcut parte din formatia Phoenix, fiind cunoscut  pentru o serie de proiecte si colaborãri. Iozef Kappl a cântat în formatia “Color” cu care a efectuat turnee alãturi de marile nume ale muzicii usoare românesti din anii 70 ai secolului trecut.
Dupã finalizarea studiilor sectiei reale la Liceul Teoretic din Petrila, Iozes Kappl a plecat la Timisoara unde a urmat Conservatorul de muzicã.
“Dupã ce a cântat în “Clasic XX” a fost cooptat în legendara formatie Fhoenix. A fost votat în mai multe rânduri cel mai bun chitarist bass din România. A compus o bunã parte din muzica discurilor LP ale formatiei Phoenix. A scris muzica primei opere rock simfonic româneascã intitulatã “Mesterul Manole” a cãrei premierã absolutã a avut loc în 2015 la Filarmonica Banatul din Timisoara”, aratã Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani si Mihai Barbu,  consilier local.  În anul, Iosef Kappl a înfiintat supergrupul Pasãrea Rock, fiind principalul compozitor din  formatie.
Monika BACIU