Banii din bugetul judetean, chiar dacã încã nu au fost aprobati, vor merge, cu prioritate, la investitii, drumuri si, nu în ultimul rând, pe activitãtile sociale.  Asta spune acum presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, care a afirmat cã, dupã ce a fost atacat anul trecut pe tema bugetului, acum a tinut cont de ceea ce pot fi numite  prioritãtile anului 2019.
„Infrastructura rutierã, investitiile pe fonduri europene sau programele nationale de dezvoltare localã, sãnãtatea si educatia vor fi obiectivele prioritare pe care le vom urmãri în ceea ce înseamnã împãrtirea bugetului. Anul trecut am fost atentionat cã la domeniul social nu am avut niste sume consistente care sã fie repartizate. Anul acesta vom urmãri sã acoperim, cât va permite bugetul, si aspectul bugetului si, implicit, va fi discutatã problema orasului Aninoasa din Valea Jiului”,  a spus Mircea Bobora, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara. Orasul Aninoasa este unul dintre cele care au nevoie de atentie în acest an, mai ales dupã ce câteva blocuri au rãmas fãrã acoperis, în timp ce altele stau sã cadã.
Asta, chiar dacã, spune presedintele CJH, orasul are sanse sã primeascã si  fonduri de la Guvern pentru consolidare.

„Vom discuta si  problemele sociale, pentru cã acestea sunt pe acelasi palier de importantã ca si lucrurile pe care vi le-am spus în repartizarea  bugetului, respectiv:  infrastructura, sãnãtatea, educatia si, nu în ultimul rând, vom încerca sã  promovãm mai intens ceea ce înseamnã frumusetile geografice ale zonei si  monumentele ce pot fi o atractie turisticã”, a mai adãugat presedintele  Mircea Bobora.  Consiliul Judetean Hunedoara are în plan sã finalizez câteva investitii importante si în Valea Jiului. Printre acestea se numãrã drumul spre Parâng, din zona Rusu, dar si alte câteva artere aflate în Vulcan, ori la Lupeni, iar planurile vor fi aprobate imediat ce se va sti care este suma de care  dispune forul judetean.
Diana Mitrache