Oamenii cu dizabilitãti protesteazã la Petrosani

 

În aceastã dimineatã, începând cu ora 10,00, în fata Primãriei din Petrosani sunt asteptati sã soseascã mai multi oameni cu dizabilitãti, ori pãrintii copiilor cu probleme.  Totul face parte dintr-o  actiune nationalã grupatã sub genericul „Nu negociem viata copiilor nostri si a adultilor cu dizabilitãti”.
Pãrintii acestor copii, dar si adultii cu probleme ies în stradã vineri, de la ora 10,00 la 13,00, ca sã protesteze în 18 judete din tarã, printre care si la Petrosani. Motivul: vor sã conteste Proiectul de buget aferent anului 2019 si sã cearã modificarea acestuia. Asta, deoarece  cheltuielile cu salariile asistentilor personali, indemnizatiile de crestere a copilului cu dizabilitãti, serviciile de protectie a copilului si centrele pentru adulti cu dizabilitãti nu au alocat niciun leu, bugetul fiind, asa cum spun cei care vor protesta, ZERO.
„Proiectul de buget, în forma actualã,  lasã copiii si adultii cu dizabilitãti si familiile lor fãrã garantii si în riscul de a nu mai avea acoperite nevoie de supravietuire”, se aratã în  comunicatul remis presei de Maria Mãdãlina Turza,  presedinta Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitãti, ea însãsi mamã a unei fetite cu dizabilitãti.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Oamenii cu dizabilitãti protesteazã la Petrosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.