Ordonanta “lãcomiei” poate trimite CEH în faliment

 

O ordonantã aprobatã de Guvern, denumitã si “ordonanta lãcomiei” poate trimite Complexul Energetic Hunedoara direct în faliment.  Controversata ordonantã 114 privind instituirea unor mãsuri în domeniul investitiilor publice si a unor mãsuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene îi dezavantajeazã pe  producãtorii de energie.
“Supra-impozitarea sectorului energetic din România, ca efect al mãsurilor introduse prin Ordonanta de Urgentã a Guvernului nr. 114/2018, a generat un val de probleme  financiare si logistice pentru cea mai mare parte a producãtorilor de energie din România”, aratã un parlamentar într-o interpelare adresatã ministrului Energiei, Anton Anton.  Complexul Energetic Hunedoara ar putea fi grav afectat de aceastã ordonantã. Si asa situatia societãtii energetice nu este una stabilã.  “Pentru Complexul Energetic Hunedoara, care se chinuie de peste 3 ani sã se restabilizeze financiar, sã se retehnologizeze si sã se relanseze economic, noile mãsuri fiscale introduse prin aceastã ordonantã pot trimite aceastã companie direct în faliment, cu toate efectele negative pe care le implicã pentru România: destabilizarea sistemului energetic national, trimiterea în somaj a mii de oameni într-o zonã economicã defavorizatã si închiderea mai multor exploatãri miniere”, mai aratã  parlamentarul.
Oficialii din Ministerul Energiei au declarat, dupã protestul minerilor de la Complexul Energetic Oltenia, cã vor încerca sã renunte  la supra-taxarea  companiilor enegetice. Companiile din energie si gaze naturale trebuie sã plãteascã ANRE o taxã de 2% din cifra de afaceri. Conform unei propuneri legislative ANRE,  companiile vor trebui cã comunice institutiei, pânã la 20 februarie, cifra de afaceri estimatã în anul precedent în vederea  calculãrii taxei de 2%. Documentul prevede cã plata se poate face în patru transe, trimestrial, dacã valoarea depãseste 5.000 de lei.
Monika BACIU

5 comentarii la „Ordonanta “lãcomiei” poate trimite CEH în faliment

 • 7 februarie 2019 la 19:19
  Permalink

  pentru ceh nu este valabila aceasta masura si chiar daca ar fii banii ar fii platiti de la bugetul statului

  Răspunde
 • 7 februarie 2019 la 20:00
  Permalink

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan si atunci CEH va fi pe PROFIT !

  Răspunde
  • 11 februarie 2019 la 11:22
   Permalink

   Sa se faca investitii in si pentru inchiderea totala si definitiva la Mina Livezeni si Mina Vulcan si atunci CEH va fi inchis odata prntru totdeauna !

   Răspunde
 • 10 februarie 2019 la 19:01
  Permalink

  ceh si nu CEH este in faliment nedeclarat, sunt asa de mici si produc asa putin mW, iar cheltuielile sunt asa de mari incat mai bine iar tine acasa si iar plati ptr ca nu ar mai avea cheltuieli asa mari, sunt doi ani elecorali comunistii se vor agata si de aceste voturi putine dar bune la numaratoare , vor da ceva pomeni elecorale si aici, mici dar vor da – sa fie primit

  Răspunde
 • 16 februarie 2019 la 15:21
  Permalink

  si totusi cum mai functioneaza acest ceh ?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.