Se cauta chiriasi. Nici nu a început bine anul universitar cã peretii institutiei de învãtãmânt superior au devenit locuri unde cei care închiriazã apartamente si-au lipit anunturile. Aceste persoane le oferã cazare studentilor care nu au prins un loc la cãmin sau nu sunt din zonã.

“Oferim spre închiriere camerã la o casã cu toate utilitãtile la fete sau unui cuplu”, asa sunã un anunt lipit pe unul dintre peretii Universitãtii din Petrosani. Mergem mai departe, iar anuntul este postat strategic. Imediat lângã listele cu studentii care au fost admisi la facultãtile din cadrul Universitãtii din Petrosani. “Inchiriez apartament situate în apropiere (apropierea Universitatii-n.r.)”, este un alt anunt.

Si ziarele de micã publicitate sunt pline de anunturi de asemenea fel. Astfel, toti cei care au apartamente cauta student cãrora sã le închirieze imobilele. Preturile variazã în functie de zona si de conditii.

Astfel, chiriile variazã între 100 si 200 de euro. Totul depinde de conditii si de locatie. Mai mult, am putea spune cã preturile din Petrosani concureazã cu cele din centrele univeristare mari.

Raul IRINOVICI